Érdemes diákhitelt felvennem?
Figyelt kérdés
Anyukám azt mondja hülye vagyok, ha nem veszem fel a mostani 0 thm-es diákhitelt (500.000ft).
Jelenleg nincs olyan tervben, amire szükségem lenne erre a pénzre. Be kellene “fektetnem”, csak nem tudom, hogy lenne-e bármi, ami most megérné igazán. Állampapíron tartottam régebben a pénzem, majd deviza számlára váltottam.
Anyum azt mondja, hogy “ingyen pénz”, lehet, hogy majd olyan munkahely lesz, ami majd megkérdezi, hogy van-e diákhitelem, mert kifizetnék (egy részét) (nem nagyon hiszem, hogy az én pályámon ilyen előfordulna).
Attól félek, hogy esetleg bukó lenna később, ha most felvenném a pénzt. Hogy mikor vissza kellene fizetni, akkor teher lesz az a kiadás.
2020. máj. 31. 18:57
1/1 MLGuy válasza:
Pénzügytechnikailag érdemes lenne, ha felvennél, azonnal állampapírt vennél belőle és ott tartanád. Csak úgy felvenni és elkölteni azonban nem érdemes, egyetértek veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!