Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy lehet hogy az hogy -...

Hogy lehet hogy az hogy - egyik - főiskoláról kibukott emberek tucatjait veszik át egyetemre?

Figyelt kérdés

Nem úgy van hogy az egyetem képzési színvonala magasabb mint a főiskoláé?

Akkor ebből kifolyólag pont fordítva kellene lennie, nemde? Hogy egyetemről veszik át a főskolára az illetőket...

2010. szept. 17. 13:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy átveszik? Ilyen csak nagyon ritkán van; az emebr újrafelvételizik máshova. Másrészt nem annyira egyetem vagy főiskola kérdése ez mindig, hanem inkább az, hogy melyik szakról van szó. Harmadrészt az eszedbe jutott, hogy esetleg tnult a hibáiból, és összeszedte magát? Én is ismerek ilyet.
2010. szept. 17. 13:25
 2/10 anonim ***** válasza:

Tudod a pontokat duplázni lehet, és ha hasonló szakra megy, akkor az 5 érdemjegyet elfogadják.

Jogi asszisztens képzésről kibukik és a bjog I. -t beszámítják a jogi karon valahol.

Valami ilyesmire gondolsz nem?

2010. szept. 17. 13:27
 3/10 anonim ***** válasza:
34%

A főiskolák és egyetemek közt most már elméletileg nincs különbség: mindkettő alap- és mesterképzési szakokat indít. A gyakorlatban azért nem mindegy, hogy melyik intézményről van szó, de akár az is lehet, hogy egy főiskola képzési színvonala egy adott területen magasabb, mint az egyetemé.

De valóban: ennyi információból nem lehet megmondani. Lehet szó arról, amit az előbb írtam, lehet, hogy a hallgatók összeszedték magukat, azt meg végképp nem értem, hogy az átvételnek melyik módjára gondolsz. Hagyományos átvétel vagy új felvételi? Ez utóbbi esetben ugyanis nincs min meglepődni: ha jók az érettségi eredményeik, sok pontjuk van, az egyetemet nem fogja érdekelni, hogy előtte hová járt és honnan hogyan bukott ki. Felveszik és kész.

2010. szept. 17. 13:29
 4/10 A kérdező kommentje:

Oké, akkor konkrétan:

BGF-PSZF-ről veszik át az embereket a SZE-re a vizsgaidőszak utolsó hetében, akiknek nem sikerült a félévük = kibuknak a PSZF-ről (szóval újra-felvételizésről szó sincs, ráadásul nappali tagozat és nem is OKJ-s tanfolyam)

Ezek szerint kezd megdőlni az a teória, hogy a főiskola kevesebbet követel és ér, mint egy egyetem??(általánosságban)

2010. szept. 17. 13:33
 5/10 A kérdező kommentje:

13:29

Beelőztél!

:)))))

2010. szept. 17. 13:34
 6/10 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint kezd megdőlni az a teória, hogy a főiskola kevesebbet követel és ér, mint egy egyetem??(általánosságban)"

- Ilyet értelmes ember sosem állított általánosságban. Egyébként szakot még most sem írtál...

2010. szept. 17. 13:43
 7/10 A kérdező kommentje:
mindegyik szakról - mindegyik szakra!
2010. szept. 17. 13:45
 8/10 anonim ***** válasza:
az átvételnek is megvannak a szabályai. megfelelő mennyiségű kredittel vesznek csak át valakit. és ez egyáltalán nem jellemző. mindenki újrafelvételizik.
2010. szept. 17. 15:36
 9/10 A kérdező kommentje:

pff...

pedig a múlt félévben 32 diákot vettek át a PSZF-ről, úgy hogy nem kellett felvételit írniuk, hanem elég volt az index másolata,és így a második félévüket már SZE második féléveként folytathatták. Egyszóval, mintha ott folytatták, ahol abbahagyták... van így bármilyen értelme a felsőoktatásnak és a főiskolai / egyetemi képzésnek? Valaki kibukik, nembaj lesz ahová átjelentkezik és ott folytatja ahol abbahagyta?

2010. szept. 17. 17:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Azért az nem biztos, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta... Ha nincsenek meg a tárgyai, akkor itt is, ott is csúszik egy félévet/évet.

Egyébként pedig ennek az oka az össze-vissza átvételi szabályzásban keresendő. Az egyetemek saját hatáskörben döntik el, ki vesznek át és milyen feltételek mellett és bizony egy-egy engedékenyebb egyetem (értsd: olyan, ami egyáltalán hajlandó diákot átvenni) nagyon népszerűvé is válhat a hallgatók között. Az, hogy az SZE ilyen, az egyetem dolga, valószínűleg azért mennek oda sokan, mert ilyen egyszerű az ügyintézés, nem kell kétmillió kérvényt írni. De - még egyszer mondom - kizárt, hogy a bukott első féléves tárgyaikat ne kellene az új egyetemen teljesíteniük. Csak épp lehet, hogy kedvezőbben jönnek ki, más az előfeltételi rendszer, több tárgyat vehetnek fel vagy másképp figyelik a félévenkénti kötelező kreditszámot és mondjuk ott van esélyük második félévben összehozni annyi kreditet, hogy állami finanszírozáson maradhassanak (ha pl. a BGF-en minden egyes félév után megnézik, az SZE-n meg csak két félév után, akkor jól jártak).

2010. szept. 17. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!