Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha jövőre újra szeretnék...

Ha jövőre újra szeretnék érettdégizni mert most nem fog jól sikerülni akkor hogyan fogják a pontokat számítani?

Figyelt kérdés
Mármint az én jegyeim ugyanúgy pontot érnek vagy akkor már csak az érettségit számítják? És hogyan min keresztül lehet újra jelentkezni majd? Csak kíváncsiságból

2022. ápr. 22. 13:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Maximum 200 pont lehet, és a következőképpen számolható ki: öt középiskolai tantárgy két utolsó tanult évének év végi osztályzatai összege – szorozva kettővel (max. 100 pont) + az érettségi bizonyítványban szereplő négy kötelező és egy választott tárgy százalékos eredményének átlaga (max. 100 pont). -Ha így számolsz akkor mennyi pontod van? (Ha jól értem már van érettségid.) Tehát a tanulmányi pont is összesen 200.

Amúgy simán lehet rosszabbat és jobbat is szerezni. Változtatni csak duplázással tudsz.

2022. ápr. 23. 15:51
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem, nincs még érettségim, csak úgy nagyjából tudom megtippelni milyen lesz. Ha még kérdezhetnék ezt az érettségi duplázást pontosan hogyan is kell számolni?
2022. ápr. 23. 16:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Fogják két érettségi tárgyad %-os eredményét (értelemszerűen csak olyat, ami számít az adott szakhoz), összeadják őket és megszorozzák kettővel. Ezzel is maximum 400 pont érhető el + a 100 extra pont.
2022. ápr. 23. 17:02
 14/17 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy matekot és a magyart nézi az egyetem. 82% a matek és 75% a magyar. (A többi most nem számít, tételezzük fel, hogy az adott egyetem elfogadja ezt a 2 tárgyat és neked ezek lettek a legjobbak.)

82+75=157 157*2=314

És erre jönnek még rá a plusz pontok.

2022. ápr. 23. 17:37
 15/17 A kérdező kommentje:
És ha egyik emeltnek kell lennie az ugye nehezebb és már 60%tól 5 ös is megvan, de pontszámításnál azért ez nem annyira sok pont igaz?
2022. ápr. 23. 19:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Pontszámításnál ugyanúgy a százalék számít mint középnél, csak mellé kapsz még 50 pontot is. (ha 45% felett teljesítesz.)
2022. ápr. 23. 19:58
 17/17 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2022. ápr. 23. 21:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!