Ha jövőre újra szeretnék érettdégizni mert most nem fog jól sikerülni akkor hogyan fogják a pontokat számítani?
Maximum 200 pont lehet, és a következőképpen számolható ki: öt középiskolai tantárgy két utolsó tanult évének év végi osztályzatai összege – szorozva kettővel (max. 100 pont) + az érettségi bizonyítványban szereplő négy kötelező és egy választott tárgy százalékos eredményének átlaga (max. 100 pont). -Ha így számolsz akkor mennyi pontod van? (Ha jól értem már van érettségid.) Tehát a tanulmányi pont is összesen 200.
Amúgy simán lehet rosszabbat és jobbat is szerezni. Változtatni csak duplázással tudsz.
Tegyük fel, hogy matekot és a magyart nézi az egyetem. 82% a matek és 75% a magyar. (A többi most nem számít, tételezzük fel, hogy az adott egyetem elfogadja ezt a 2 tárgyat és neked ezek lettek a legjobbak.)
82+75=157 157*2=314
És erre jönnek még rá a plusz pontok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!