Ambrózy kérdése:
Miért nem lehet kenni/maszatolni a grafitot?
Figyelt kérdés
Általánosban és gimiben is ezt mondták a raztanárok, de én még mindig nem értem, miert.2022. ápr. 17. 08:08
1/2 anonim válasza:
Mert grafittal nem úgy kell tónust kialakítani, meg amúgy is úgy néz ki elkenve mintha véletlenül maszatoltad volna el a kezeddel ahogy hozzáérsz a papírhoz.
2/2 anonim válasza:
Azért mondják ezt, mert elkenéssel a legegyszerűbb finom átmenetes árnyékokat létrehozni, és így nem tanulod meg "manuálisan" a tónusok megrajzolását árnyékolással.
Ezen kívül azért is lehet, mert akik csak maszatolnak, gyakran foltos marad a rajz, egyenetlen, amatőr hatást kelt.
Először mindig az alapokat kell megtanulni és utána lehet szabadon próbálkozni.
Mondjuk azt nem értem miért nem tanították meg nekünk a helyes módját a hiperrealisztikus ábrázolásnak, magamtól kellett rájönnöm a művészeti suli után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!