Gondjaim vannak a történelem tanulással. Mit ajánlotok nekem?
Más magolós tantárgyakból ha komolyan veszem simán hozom az ötöst (bioszból 5,0 vagyok, pedig most lett vége a biokémiának) de a töri az számomra mumus.
Decemberben volt, hogy 9 órát tanultam a tzre (9 lecke volt, mindegyikre szántam 1-1 órát, kiírtam lapra, nagyjából fel is tudtam mondani) a dolgozat viszont egy iszonyat gyenge 4 lett, nem értettem miért van ez. Most a legutóbbi tz-m 3 lett, mert a nyilván rohadt fontos infók nem jutnak eszembe, 1 pont kellett volna a 4-hez.
Szóval, a vázlat kiírás és megtanulása nekem egyáltalán nem megy, és őszintén én nem szeretnék ezzel a tárggyal ennyit foglalkozni, a tanár meggyűlöltette velem, de nem szeretnék év végén 3 lenni (minden más tárgyból ötösre állok).
Ezek alapján, vagy saját tapasztalatból, szerintetek hogy érdemes tanulni a történelmet? (A nem magolni hanem átlátni dolog off, mert kb a legeldugottabb infókból is kérdez a tanár)
"Gondjaim vannak a történelem tanulással ... a dolgozat ... 4 lett ... a legutóbbi tz-m 3 lett ... 1 pont kellett volna a 4-hez"
Mások ilyen gondokkal simán megcélozzák a jogi pályát, ahova a történelem a beugró. ;-)
"nem szeretnék ezzel a tárggyal ennyit foglalkozni"
Akkor ne tedd! Így szinte 4-es vagy, ha nem foglalkoznál vele annyit, akkor 3-as lennél. Na és?????
"a tanár meggyűlöltette velem, de nem szeretnék év végén 3 lenni (minden más tárgyból ötösre állok)"
De semmi mást nem gyűlölsz, csak ezt, ha jól értem. Akkor ez így teljesen természetes, hogy ebből hármas (sőt, egyelőre négyes), azokból meg ötös.
"hogy érdemes tanulni a történelmet? (A nem magolni hanem átlátni dolog off, mert kb a legeldugottabb infókból is kérdez a tanár)"
Lazábban, hogy minél kevésbé gyűlöld, mert talán csak amiatt nem volt meg az az egy pont, hogy a gyűlölködés elviszi az energiádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!