Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Fel lehet készülni töri...

Fel lehet készülni töri érettségire ennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
Nem nullán állok, alapvető témákat tudok, az első fele a teszteknek, amiket visszamenőleges oldogatok, 50/35 pont körüli, egyelőre. Esszét még nem gyakoroltam. 60% kellene amúgy.
2022. márc. 14. 11:57
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Hálásan köszönöm! Beszerzem ezt a 2 utóbbit mindenképp. Ha már az esszében is lesz gyakorlatom, nagy gond nem lehet. Bár egy 2020 októberi Bethlenes részt most írtam saját kútfőből, s pontozás alapján mindent írtam, ami kell, pl külpolitikájának sikere, hogy a kormányzása alatt szerkezetváltásra volt szükség, kiegyezett az egyik ellenzéki párttal, ez a Bethlen-Peyer paktum, stb

Csak ugye lehet a megfogalmazáson is bukhat rengeteg pontot az ember.

2022. márc. 19. 19:48
 22/23 anonim ***** válasza:

Hajrá!

Én emelten mentem, így nyilván jobban igyekeztem mindennek utánajárni, és alapból a halmozós típus vagyok, szóval beszereztem egy pár cuccot :D Alapvetően jó az esszéket begyakorolni, mert régen 1-2 mindig visszajött azért belőlük, ami pont elég is volt, nekem mondjuk akkor 2016-ban pont nem, de azért az emelt szignifikánsan nehezebb is, mint a középszint :D Én esszéből mindig jobb voltam, mint tesztből, ezek után élesben pont fordítva alakult, szóval bármi megtörténhet.

2022. márc. 19. 19:54
 23/23 A kérdező kommentje:
Emelten nem tudom hogy van, de már az könnyebbség számomra, hogy esszénél szabadon lehet választani, 1848 utáni magyar töri valahogy könnyebbnek tűnik. Persze akkor egyetemesből meg mindenképp valami középkorit kell választani, de az mégse olyan súlyú a maga 17 pontjával, mint a hosszú esszé, 33 ponttal. Szóval lehet taktikázom, az ilyen Rákóczit, Mátyást hagyom a szóbelire, illetve az írásbelihez egyszer, kétszer átfutom, mert tesztben nyilván rákérdezhetnek.
2022. márc. 19. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!