Még nem kezdtem el készülni érettségire, mit tegyek?
Ilyenkor az a technika, hogy összekaparod a minimumot az eszeddel és logikáddal.
A töri érettségin például a források értelmezéséből szerintem jobb esetben meg van a kettes. Az esszében ha megemlíted a forrást, és vonsz le belőle valami következtetést, az már pont. A tesztfeladatok egy része szintél kileshető a forrásokból/atlaszból, van olyan része ami meg már akkor meg van ha figyeltél órán.
Szerintem nem fogod tudni rendesen megtanulni, próbálj meg mindent nagyon felületesen átnézni, hogy legyen egy általános képed a dolgokról.
Matekon is a függvénytáblázat segíthet.
Pihenj, fogadd el hogy ez most így jött ki, és reméld a legjobbat. Nem a világ vége ha esetleg ki esik egy éved, de még simán benne van az is, hogy meg lesz. Sok szerencsét
Legalább a kidolgozott tételek megvannak? (Nem tudom hogy milyen ez az online dolog, mi anno elosztottuk a tételeket és mindenki kidolgozta és elmagyarázta a többieknek)
De ha minden igaz, neten is vannak fent.
Most már annyit tehetsz, hogy első sorban megnyugszol. Átérzem a problémát, de a pánikolással csak értékes időt pazarolsz.
Olvass át alaposan és figyelmesen tételeket. Valakinek segít, ha hangosan olvassa, magyarázza valakinek (akár a kutyádnak vagy egy plüssmacinak, mindegy) mintha ő tanítaná. Képzeld magad egy nívós professzornak, akit ámulva hallgatnak, az segíthet :D
Ha már úgy érzed, hogy zsong tőle a fejed, akkor tarts egy kis szünetet. Vigyázz, hogy ne ragadj le benne.
Ha kicsit felfrissültél, akkor folytasd ugyanúgy. Sőt, ha hangosan felolvasod, akkor fel is veheted, és pihenéskor visszahallgathatod, hátha megragad.
Egyél szőlőcukrot, és vannak olyan ételek, amik segítik az agyműködést: [link]
#6 vagyok, és a lényeg: ne félj, mert mindig van B-terv. Ez az online év nem épp a legelőnyösebb, valószínűleg több embernek se sikerül most.
Ez nem az egyetlen esélyed az életben, meg tudod próbálni újra.
Köszönöm szépen a válaszokat és a támogatást, de az az igazság hogy ezt csak viccnek szántam. :))
Csak kíváncsi voltam mi lenne egy ilyenre a reakció. Valóban most érettségizek, de fel vagyok rá készülve. :)
Viccnek szántad, de a komolytalan -de egyébként teljesen jogos- válaszomat töröltetted...
Gratulálok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!