Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Fel lehet készülni töri...

Fel lehet készülni töri érettségire ennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
Nem nullán állok, alapvető témákat tudok, az első fele a teszteknek, amiket visszamenőleges oldogatok, 50/35 pont körüli, egyelőre. Esszét még nem gyakoroltam. 60% kellene amúgy.
2022. márc. 14. 11:57
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
15. Magyarán egy összefoglaló könyvvel, érettségik megoldásával többre megy az ember. Boronkaisból készülök amúgy.
2022. márc. 19. 18:08
 12/23 A kérdező kommentje:
15 helyett 10-es.
2022. márc. 19. 18:08
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem tudom sajnos, erről a Boronkaisról most hallok először. Amikor én érettségiztem, akkori években a Száray tk volt nagy sláger, mindenki abból tanult, középszinten és emelten is. Más töritankönyvet nem is ismerek, mert általánosban is az volt. Esetleg iskolai könyvtárban kölcsönözz ki 9-12. osztályos Száray könyveket. Én nagyon régi erős törikönyveket is mellévettem, de én emeltre mentem, középszinten azokra semmi szükség. A mindenkori standard tankönyveket érdemes ismerni, mert főleg középszinten azért azok alapján megírható egy érettségi. Hogy neked ez a Boronkais mennyire általánosan bevett jelenleg, azt nem tudom. Összefoglaló könyvet + esszékönyvet érdemes venni, és a korábbi érettségiket megoldókulccsal is teljesen megéri. Én anno emelten szerintem 2000-ig visszamenőleg letöltöttem mindet, és voltak dolgok, amikre hol esszében, hol feladatban néha rákérdeztek, tehát volt egy bizonyos szintű ismétlődés, természetesen más kontextusban. Ha 1-1 adott feladatnak van időd utánaolvasni, ami mondjuk teljesen kimaradt neked a tanulmányaid alapján, akkor ez remek lehetőség szintén a gyakorlásra.
2022. márc. 19. 18:49
 14/23 A kérdező kommentje:
Csak mert ez a Boronkais könyv követelmény-rendszer alapján van kidolgozva, 160 oldalban.
2022. márc. 19. 18:52
 15/23 anonim ***** válasza:
Elhiszem, sajnos nem tudom. Amióta én érettségiztem, hallottam, hogy voltak változtatások, és én emelten mentem, a középszintű dolgokat nem ismerem. Szerintem, ha kellőképpen tudod a könyvet, nézd meg, hogy hogy megy próbaképpen egy nem túl régi érettségi feladatsor önállóan. Szerintem viszont az esszék miatt mindenképpen kell egy külön esszékönyv. Szóbelire is vannak kidolgozott tételsoros könyvek. Szerintem egy 160 oldalas könyv nem elég a teljes anyagra középszinten sem. Nyilván írtad, hogy nem a csillagos ötösre gyúrsz, de sajnos én a töriben már nem vagyok benne, középszintű követelményekben meg soha nem is voltam.
2022. márc. 19. 19:07
 16/23 A kérdező kommentje:
Mi annak az esszés könyvnek a címe? Nagyon hálás lennék, ha megadnád. :) A tesztes része amúgy megy, az esszével állok kicsit hadilábon.
2022. márc. 19. 19:12
 17/23 anonim ***** válasza:
Szerintem a Studium Generalének lehetett egy könyve, de többet is megvettem, szerintem legalább 3féle volt nekem. Boltokban is szét lehet nézni. Illetve, még anno torrenteztem egy könyvet, a Történelmi esszék nagykönyvét. Szerintem az egy nagyon jó összefoglalás volt. Sárga-zöld színű, a FISZ adta ki, szerintem 1996-os, szóval az ennél frissebb dolgok nincsenek benne. Akkoriban még nem volt kétszintű érettségi sem, amikor azt kiadták. Szerintem az esszék egy része szóbelire is jó.
2022. márc. 19. 19:25
 18/23 anonim ***** válasza:
Annyi csak, hogy az az 1996-os könyv elég tömör, akár 3-4 témáról is ír egy oldalon belül, tehát abból a szempontból lehet nehéz olvasmány, hogy nincs túlragozva, bőre eresztve.
2022. márc. 19. 19:27
 19/23 anonim ***** válasza:
Nekem az emelt egyébként 63% lett, de sosem voltam egy nagy töris, csak azért emelteztem, mert muszáj volt. A szóbelin viszont hibátlan eredményt kaptam, az iskolámban az évfolyamon (4 osztály volt egy évfolyamon) rajtam kívül csak egy fiú kapott még hibátlan szóbeli eredményt. Ez úgy megdobott, hogy végül 80%-os lett az emeltem végeredménye.
2022. márc. 19. 19:30
 20/23 anonim ***** válasza:

Illetve, ez is megvolt nekem [link]

A jófogáson meg pont 700 ft, amit az előbb említettem: [link]

2022. márc. 19. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!