2 államilag támogatott félévvel hogyan lehet mesterszakot végezni?
Mo.-n a mesterképzések sajnos 2 évesek (angolszász országokban gyakran 1 év alatt letudható), azaz 4 félév, nekem abból csak az 1. év lenne ingyenes.
Horrorisztikusak a tandíjak, nem tudnék az utolsó évre félévente (!) fél millát kicsengetni.
A 1 éves, diplomára épülő képzéseket (szakirányú továbbképzés) pedig csak önköltséges formában hirdetik meg az egyetemek, pedig ha támogatott lenne, pont beleférne a 2 féléves keretembe, mert általában pont 2 félévesek.
El vagyok keseredve és tanácstalan vagyok.
Ötlet?

Mondjuk en azt nem ertem,hogy azt irja a kerdezo van mar diakhitele,es kozben kb az osszes allami felebet elhasznalta az alapkepzesre. Mire vetted fel akkor a diakhitelt?szabadfelhasznalasra?
Azert 1evet kifizetni nem olyan veszes..egyebkent nem tudom hova jelenetkeznel,de levelezon kb 350-400e a felev valahol alcsonyabb is. Gondolom en is ,hogy dolgozol mar igy 1ev alatt siman lehet sporolni ennyit foeg ha meg otthon laksz es online oktatas van ugyebar tehat be se kell jarni az egyetemre..plusz mesternel pl nalam is ugy van hogy nappalit is lehet vegezni munkaval igaz neha 1-1napot ki kell venni de van kb 20szabadnapod plusz betegszabi akarmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!