Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az mennyire igaz, hogy az...

Az mennyire igaz, hogy az oktatási rendszer elveszi a diákok fiatalkorát?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint igaz.

Ti mit gondoltok?

2022. jan. 23. 18:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem igaz. Egyre inkább. A rengeteg baromság miatt, pl. kötelező hittan, mindennapos tesi az én gyerekeim általában 4 körül érnek haza. Nálunk nincs különóra, én arra már nem voltam hajlandó.

Utána még leckeírás. Az ötödikes még 1-2 óra alatt végez, de a nyolcadikos minimum este 8-ig tanul, ha nem tovább. Igaz, hogy, 4,8 volt az átlaga, és most olyan kb. 80 pontos felvételire számítunk, de elvileg ez az elvárt, nem? Nem pedig az, hogy ne tanuljon, ne írjon leckét, menjen át kettesekkel.

Én nem azt mondom, hogy nem kell iskolába járni, mert kell. Hanem az lenne az ideális, ha ott meg is tanulnának mindent, és nem otthonra adnák fel a tananyagot. Egy felnőtt napi 8 órát dolgozik, egy diáktól meg elvárt a napi 12 óra. Nekem is ilyen volt a fiatalságom, bár én elitgimibe jártam. És nem lettem vele előrébb. Most mi szándékosan egy gyengébb gimit választottunk a gyereknek, oda simán fel is veszik, és remélem, hogy azért lesz ideje kicsit gyereknek is lenni. Én nagyon sajnálom szegényeket. Már volt olyan, hogy mondtam neki, hogy nem érdekel hányas lesz, csak legyen egy kettes, de inkább menjen aludni. De hiába mondom, inkább fél éjszaka tanult.

2022. jan. 25. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!