Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Aki orvosira ment, megbánta?

Aki orvosira ment, megbánta?

Figyelt kérdés

Csak elméleti kérdés. El se tudom képzelni mennyi stressz, feláldozás, tudás kell ahhoz hogy valaki orvos lehessen.

Aki elkezdte/elvégezte nem égett ki? Hogy lehet orvosi mellett jó és tartalmas életet élni ? Hisz akkora a pszichés leterheltség

Respect egyébként! Kérem orvosisok válaszoljanak, hogy élték meg az egyetemet

2022. jan. 13. 15:19
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Mi miatt bántad meg főképp? mennyire volt szabad életetek egyetem mellett? sikerült kiélni a fiatalságot?
2022. jan. 17. 21:53
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Semennyi szabadidőm nem volt. Láttam, hogy másoknak akad, főleg azoknak akiknek nagyon jó agyuk van pár elolvasás és tananyag tanulmányozása már megtanult állapotot jelentett. Nekem plusz időt bele kellett raknom, így semmi szabadidőm nem volt. Fiatalságom megszűnt létezni gólyatábor után kb:D
2022. jan. 17. 22:07
 13/22 anonim ***** válasza:
96%

Igen. Gyakorlatilag hat évet kidobsz az életedből egyetem címén. Aztán 3-6ot rezidenskedés címén ami inkább rabszolgamunka. És puff ennyi volt a fiatalság. Elpazarolt 10 év. Zéró megbecsülésért.

Nálam se család se semmi.

2022. jan. 17. 23:19
 14/22 anonim ***** válasza:
79%
Én férfi vagyok, tehát még a háziasszonyság sem lehet igazán cél. Annyiban különbözöm az előttem szólóktól, hogy az egyetemen én TDK (kutató) munkát is végeztem, majd beletoltam még 4 év elméleti orvostudományi PhD-t is az egyetem után. A PhD-ból nem lett Nobel-díj, cserébe elfelejtettem az orvosi tudásom nagy részét, és mivel effektíve nem dolgoztam, megtakarításom sem lett 30 éves korom előtt, így most nem tudok magamnak lakást venni. Két hosszútávú kapcsolatom ment rá a tudományra, ami végül cserben hagyott. Most kezdhetek megint a bértábla és ranglétra alján klinikusként dolgozni azok alatt, akikkel egykor együtt végeztem. Azt persze mondanom sem kell, hogy fiatalságom nekem sem volt, és a felnövő influenszer generáció 20 éves önmegvalósítóitól az életkedvem is elmegy, a lányok pedig kiikszelnek, mert 30 felett vagyok. Marad a lepattanó.
2022. jan. 18. 03:00
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Magát az egyetemet nem bántam meg, viszont még ott rájöttem, hogy klinikusként nem szívesen dolgoznék. Így ennek megfelelően választtottam szakirányt, és így jó.
2022. jan. 18. 22:52
 16/22 anonim ***** válasza:
78%
Én még "csak" ötödéves vagyok, jelenleg nem bántam meg, gyerekkorom óta ezt akarom csinálni, csak bízni tudok benne, hogy a rabszolga munka alatt sem fog megváltozni a véleményem.
2022. jan. 21. 20:04
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon megbántam, az egész életemet tönkretettem a pályaválasztással. Most tanulok másoddiplomáért, hogy váltani tudjak, és mentsem, ami menthető.
2022. jan. 31. 16:10
 18/22 anonim ***** válasza:
27%

"a 4500 eurót így is megkeresem ... a Kásler-Müller páros ... utasításait kell végrehajtani"

Most akkor Magyarországon dolgozol vagy euróban kapod a fizetésedet, tehát külföldön (vagy csak trollkodsz)?

2022. febr. 1. 17:11
 19/22 anonim ***** válasza:
41%
Hogy legyen ellenvélemény is, én kifejezettem imádom, ugyan én még harmadéves vagyok. Kollégiumi közösség, csoporttársak, a város…legjobb barátokat köszönhetek nekik, valamint grandiózus szerelmet. Ha olyan típus vagy, aki mindig szívta magába puszta kíváncsiságból az információt, akkor a vizsgaidőszakot leszámítva “kiélheted a fiatalságod” bármit is ért az ember ezalatt. A klinikumról nem tudok nyilatkozni, nagyon sajnálom aki úgy érzi rossz mederben van az élete. Remélem mindenki megtalálja a helyét.
2022. febr. 1. 23:29
 20/22 anonim ***** válasza:
63%

Utolsó azért harmadévesként elég erős a témában nyilatkozni.

Nekem is sok barátom volt egyetem alatt, és én is szerettem a várost. A tanulás részét is szerettem. A grandiózus szerelem helyett én speciel viszont csak megaláztatást kaptam a drága medika hölgyektől. Egyetem után még lehet sz rért húgyért dolgozni. Mert ebben a munkakörben a nettó millió is sz.r. Most itt vagyok család nincs, saját lakás nincs, társadalmi megbecsülés nulla, de kidolgozhatom a belemet a sok bunkó betegért. 32 évesen lehúzhatom az életem a klotyón.

2022. febr. 2. 00:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!