Hogyan lehetek tanár ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Már rendelkezem egy programtervező informatikus bsc diplomával, azonban nem tudok eligazodni, hogy hogyan lehetnék ezután tanár (INFORMATIKATANÁR (DIGITÁLIS KULTÚRA TANÁRA)). Azt nem tudom megfejteni, hogy programtervező informatikus msc szükséges és utána tanári mesterképzés VAGY 2 féléves tanári mesterszak VAGY 3 féléves tanári mesterszak?ma 09:25
1/2 anonim válasza:
A szegedi rendszert ismerem közelről, itt konkrétan csak a 2 féléves tanári mesterszak kell a bsc diploma mellé. De gondolom, más egyetemeken is hasonlóan működik.
2/2 anonim válasza:
Proginfo BSc után 2 félév alatt lehetsz informatikatanár, de ha MSc-d van, jelentkezhetsz matektanárira is, így 2 félév alatt matek-informatika tanár lehetsz. Vagy ha jelentkezel osztatlanba, matek-informatika szakra, kreditelismertetés után az összes informatikai, és a matek tárgyak egy részét elengedik, valószínűleg még a felét kell elvégezned a képzésnek.
De ha nem akarsz hosszabb ideig tanulni, informatikával el lehet helyezkedni (én földrajz BSc-t végeztem, azzal nem jött ki az óraszámom, ezért lettem történelem-földrajz tanár), kevés ilyen tanár van, és a levelező MA mellett is tudsz dolgozni, természettudomány-matek-informatika tanár ugyanis 5 évig taníthat diploma nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!