Vannak olyan pesti egyetemek, főiskolák ahová viszonylag könnyebb bekerülni és érdemes is, plusz a tandíj sem vészes?
Nincs szükség még egy ostoba diplomásra. Így is van belőlük elég.
Jó leszel a gyártósorra.
elég sok lehetőség van
és nagyon nem mindegy, hogy mi érdekel, ha leírod, akkor könnyebb lesz segíteni
Elég sokáig a pszichológián gondolkoztam, de számomra rettentően magasak a ponthatárok és nem is láttam olyan sok helyen a szakot, szóval lehet ezzel kapcsolatos dolgot jó lenne találni😅
Töriből szeretnék emeltezni, szóval érdekel ez is, érdekesnek találom a filozófiát, így a szabad bölcsész kart is, viszont ugye azzal sok mindent nem lehetne csinálni. Alapvetően humán beállítottságú vagyok,tehát ilyesfajta szakkal szeretnék továbbmenni, de nem vagyok teljesen biztos magamban.
Azzal kezdeném, hogy úgy tűnik, a matek vagy biológia a két olyan alaptantárgy jelenleg a középiskolákban, amelyekből később jó karrier tud kialakulni (és akkor ezzel lefedtem a piacképes szakok 90%-át). Ami ezen felül van és még jónak nevezhető, az a jogász és esetleg a kommunikáció/média, de ez utóbbi már nagyon nehéz dió. (Meg lehet belőle élni, de nagyon nehezen.)
Ha a történelmet szereted, és esetleg matekból sem vagy teljesen hülye, akkor a szociológiát javaslnom. Nem túl magasak a ponthatárok, könnyű bekerülni, viszont ha ráerősítesz a piackutatás részére, akkor remekül meg lehet belőle élni, hatalmas nemzetközi karriert is be lehet vele futni (különösen ha a statisztika / programozás részét is nagyon komolyan veszed).
Nem tudom bioszból hogy állsz, de szerintem jó ötlet még a gyógytornász, különösen egy sportedző OKJ-val kombinálva, ezt pl. én is szívesen csinálnám.
Mint írják, a legjobb szakokra: sima matematika, villamosmérnök, gépészmérnök, röhejesen alacsony pontokkal be lehet sétálni, csak utána bent is kellene maradni... de egyébként a sima matek szak az egyik legjobb alapszak manapság.
Tehát összességében a bölcsészesebb szakok közül a szociológiát ajánlom, HA rendesen megtervezed a karrieredet előre, tudod, hogy mire kell ráfeküdnöd, plusz időben elmész gyakornoknak rendes szakmai helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!