Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érdemes a mai viszonylatok...

Érdemes a mai viszonylatok között tanárnak jelentkezni egyetemre vagy főiskolára?

Figyelt kérdés
Középiskolás diák vagyok és tanár szeretnék lenni. Biosz kémia. Azt szeretném megtudni, hogy megéri e a fizetésért dolgozni, a bértábla alapján egy egyetemi vagy főiskolai diplomával, hogy milyen a diákokkal foglalkozni, az egyéb juttatások, hogy a kollégák, a hangulat kinél milyen, meg hogy milyenek lehetnek a távlati változások.
2010. ápr. 17. 18:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
ha valóban ezt szeretnéd csinálni és van benned elhivatottság, akkor megéri. egyébként abszolút nem. én nyelvtanár vagyok, de közalkalmazotti fizetésből, ma Magyarországon csak éhen halni lehet. nettó 80-84 ezer ft-nál többre ne számíts, a béren kívüli juttatások is szegényesek. ha tudsz mellette másodállást vállalni, akkor anyagilag már nem olyan rossz a helyzet, viszont így nem marad szabadidőd. szóval, ha nem érzel rá nagyon nagy késztetést, vagy teljesítményarányos fizetést szeretnél, akkor inkább másik szakmát javasolnék.
2010. ápr. 17. 18:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm.
2010. ápr. 17. 18:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Reál tárgyas tanárokból nagyon nagy hiány van... Ilyen szakkal érnél valamit.
2010. ápr. 17. 20:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Egyébként tökmindegg, hogy milyen tanárnak megyek, mert úgyis a bértábla határozza meg a fizetésemet nem? vagy ha hiányszkmába megyek akkor eggyes iskolák több izetést adhatnak?

Egyébként szakács-cukrásznak készülök szakképzéssel és az első kommentelőtől tanulva úgy reális, hogy tanár és másodállásban szakécs vagyok? Vagy nagyon sokat fogok gürcölni egy rendes fizetésér? Mert én mindkettőt imádom és szerintem így már jó lessz a keresetem ha így el tudok helyezkedni.

2010. ápr. 18. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!