Szerintetek mi lehet az idei magyar központi felvételi fogalmazásának a témája?
"nem az érettségi feladatsorokból származó fogalmazás témákra gondoltam, hanem a 8. osztályos magyar központi felvételiére."
Értem én, de amiket a többiek felsoroltak az előző évekből, meg azokhoz hasonlókat, azok alapján nekem a nyelvi érettségik jutottak eszembe, úgyhogy szerintem érdemes lehet belenézni.
"az iskolai témákat kimaxolták"
Azokat nem lehet kimaxolni. :)
- Az osztályzatokkal való értékelés jobb-e vagy a szöveges értékelés?
- Jó-e, ha édességeket is lehet kapni az iskolai büfében vagy nem?
- Kötelező legyen-e az angol/német/kínai/spanyol/stb. nyelv?
- Legyen-e hosszabb a többi szünet a nyári szünidő kárára?
- Be kellene-e tiltani a röpdolgozatokat?
- Meg kellene-e engedni, hogy a diákok internetet használhassanak a dolgozataik megírásakor? Nem túl életszerűtlen-e, ha megtiltjuk nekik, miközben az életben is bármikor használhatják, használják is mindenfélére a felnőttek is?
- A tanár hibája-e, ha egy diák megbukik egy tantárgyból vagy a diáké?
- Kell-e mindennapos testnevelés?
- Kezdődjön-e 7-kor a tanítás, hogy több idejük legyen a diákoknak délután?
- Legyen-e tanítás szombatonként, hogy a többi napon kevesebb órájuk lehessen a diákoknak?
- Van-e köze az iskolának ahhoz, hogy mit csinálnak a diákjai iskolán kívül, a szabadidejükben? (Pl. ha egy diák lop egy boltból, arról értesítsék-e az iskoláját?)
- Jó lenne-e, ha nem kellene a diákoknak vándorolni egyik teremből a másikba, hanem egy bizonyos tanteremben lehetnének az óráik egész nap?
- Kötelező legyen-e jogosítványt szerezni ahhoz, hogy valaki érettségit kapjon?
- Kötelező tantárgy legyen-e a főzés/háztartásvezetés/kertészkedés/komposztálás/stb.?
- stb., stb., stb.
Az online oktatás, vagy a rendes iskola jobb?
Gimnázium vagy szakgimnázium?
stb, az ilyet nem lehet 100% bemérni, csak megkell érteni hogy lehet fogalmazás fajtákat leírni, és nem lesz problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!