Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek mi lehet az idei...

Szerintetek mi lehet az idei magyar központi felvételi fogalmazásának a témája?

Figyelt kérdés

2022. jan. 10. 20:23
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Mindenki másnak, aki próbált segÍteni, Írt témaköröket, annak is nagyon szépen köszönöm!!
2022. jan. 16. 19:27
 22/32 anonim ***** válasza:
25%

"nem az érettségi feladatsorokból származó fogalmazás témákra gondoltam, hanem a 8. osztályos magyar központi felvételiére."

Értem én, de amiket a többiek felsoroltak az előző évekből, meg azokhoz hasonlókat, azok alapján nekem a nyelvi érettségik jutottak eszembe, úgyhogy szerintem érdemes lehet belenézni.

2022. jan. 16. 19:34
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt gondolom, hogy nézd át az elmúlt éveket. Amúgy nem tudom pontosan talán 10 éve van érvelés, előtte nem ilyen témájú volt a fogalmazás. Nem tudom tényleg én sem elképzelni mi más lehet, az iskolai témákat kimaxolták. Sőt az online oktatás előnye, hátránya kétszer is volt. Azt tudom elképzelni, hogy esetleg valami korábbi téma ismét előjön kicsit átfogalmazva. Vagy valami más iskolai téma? Volt az egyenruha, erre írtam, hogy esetleg az iskolaköpeny. Volt az, hogy máshol rövidebb a nyári szünet, arra írtam, hogy a 9 órás iskolakezdet. De azt gondolom, hogy végiggondolsz 10-15 ilyen témát akkor bármit kapsz, már menni fog. A lányommal végigvettük ezeket, bármit kérdezek egyből rávág 2 érvet és 2 ellenérvet. Szóval én azt gondolom, hogy ezzel nem lesz probléma. Sok sikert!
2022. jan. 16. 22:29
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

"az iskolai témákat kimaxolták"

Azokat nem lehet kimaxolni. :)

- Az osztályzatokkal való értékelés jobb-e vagy a szöveges értékelés?

- Jó-e, ha édességeket is lehet kapni az iskolai büfében vagy nem?

- Kötelező legyen-e az angol/német/kínai/spanyol/stb. nyelv?

- Legyen-e hosszabb a többi szünet a nyári szünidő kárára?

- Be kellene-e tiltani a röpdolgozatokat?

- Meg kellene-e engedni, hogy a diákok internetet használhassanak a dolgozataik megírásakor? Nem túl életszerűtlen-e, ha megtiltjuk nekik, miközben az életben is bármikor használhatják, használják is mindenfélére a felnőttek is?

- A tanár hibája-e, ha egy diák megbukik egy tantárgyból vagy a diáké?

- Kell-e mindennapos testnevelés?

- Kezdődjön-e 7-kor a tanítás, hogy több idejük legyen a diákoknak délután?

- Legyen-e tanítás szombatonként, hogy a többi napon kevesebb órájuk lehessen a diákoknak?

- Van-e köze az iskolának ahhoz, hogy mit csinálnak a diákjai iskolán kívül, a szabadidejükben? (Pl. ha egy diák lop egy boltból, arról értesítsék-e az iskoláját?)

- Jó lenne-e, ha nem kellene a diákoknak vándorolni egyik teremből a másikba, hanem egy bizonyos tanteremben lehetnének az óráik egész nap?

- Kötelező legyen-e jogosítványt szerezni ahhoz, hogy valaki érettségit kapjon?

- Kötelező tantárgy legyen-e a főzés/háztartásvezetés/kertészkedés/komposztálás/stb.?

- stb., stb., stb.

2022. jan. 17. 05:57
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Köszi 24-es, valóban, akkor nekem nincs elég fantáziám. Ezekt is átvesszük.
2022. jan. 17. 13:29
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Az online oktatás, vagy a rendes iskola jobb?

Gimnázium vagy szakgimnázium?

stb, az ilyet nem lehet 100% bemérni, csak megkell érteni hogy lehet fogalmazás fajtákat leírni, és nem lesz problémád.

2022. jan. 17. 21:44
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Online oktatás már volt kétszer, nem hinném, hogy harmadszor is kiadják. A gimi, szakgimi témát én is átvettem a gyerekkel, meg szerintem a mindennapos tesi is egy nagyon jó téma, mert ez állandó vitát generál. Köszi az ötleteket, bár nem én írtam ki a kérdést.
2022. jan. 18. 08:29
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Mai magyarórán ezt adta a tanárunk: Szinkronizált vagy feliratos filmek? Ez is jó téma, szerintem.
2022. jan. 18. 16:39
 29/32 anonim válasza:
100%
hát lehet,hogy elkéstem már vele de január 22.-én van a Himnusz napja szóval lehet hogy arról lesz szó,mit jelent neked a Himnusz meg ilyenek,de lehet hogy a szövegértésben lesz benne még en sem tudom.holnap kiderül :)
2022. jan. 21. 09:58
 30/32 anonim ***** válasza:
Elvileg valószínű, hogy az éven nem érvelő, hanem képleíró fogalmazás lesz.
2022. jan. 21. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!