Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek mi lehet az idei...

Szerintetek mi lehet az idei magyar központi felvételi fogalmazásának a témája?

Figyelt kérdés

2022. jan. 10. 20:23
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Annyit még hozzátennék, hogy az egy más kérdés, hogy mi az, ami elvárható ennyi idős gyerekektől. A felvételi alapvetően eléggé nonszensz. Még a magyar hagyján, de a matek iszonyat nehéz! De sajnos nem én állítom össze.
2022. jan. 12. 23:26
 12/32 anonim ***** válasza:
19%

"a matek iszonyat nehéz! De sajnos nem én állítom össze."

Ha könnyű lenne, nem mutatná eléggé a gyerekek közötti különbségeket és nem lehetne eldönteni, hogy kik közülük a legjobbak, akik valóban egy erős sulia valók.

2022. jan. 12. 23:34
 13/32 anonim ***** válasza:
70%

Értem én. De akkor adjanak olyat, ami tananyag. Pl. rendszeresen ott van a Pitagorasz tétel, általánosban nem tananyag. A szöveges feladatokat általában kétismeretlenes egyenlettel lehet felírni, általánosban nem tananyag.

Az érvelő fogalmazás középiskolás tananyag.

A legtöbb iskolában nincs is felkészítő óra, vagy ha van silány. Azoknak van esélyük, akiket a szüleik beíratnak egy magántanárhoz. Megint a vagyoni különbségek mentén lesznek differenciálva a gyerekek.

Na, de ez offolás.

Továbbra is azt szeretném kérni, hogy én írtam ötleteket. Neked nem tetszik. Nem lehetne, hogy a másik bírálása helyett inkább saját magad add? Mutasd, te mit tudsz? Te milyen témát írnál ki nekik?

2022. jan. 12. 23:39
 14/32 anonim ***** válasza:
59%

"adjanak olyat, ami tananyag"

Ami tananyag, azzal nem lehet eléggé differenciálni, mondom.

"A szöveges feladatokat általában kétismeretlenes egyenlettel lehet felírni"

Általában? Dehogyis.

Egyébként meg általános iskolás szinten akár próbálgatással is meg lehet oldani a feladatokat: ha le tudja írni, hogy hogyan próbálkozott, az eredményekből mire következtetett a további próbálkozásokhoz, abból is kiderül, hogy mennyire gondolkodik logikusan.

"Te milyen témát írnál ki nekik?"

Nagyon nem az számít, hogy én milyen témát írnék ki nekik, hanem az, hogy a korábbi évek feladatsorai alapján mire számíthatnak. Szerintem olyan témákra, amik az idegen nyelvi érettségik fogalmazástémái szoktak lenni.

2022. jan. 13. 06:47
 15/32 anonim ***** válasza:
61%

Jó. Hát, én feladtam a küzdelmet az olyan emberekkel, akik érdemben nem tudnak hozzászólni a dolgokhoz, csak azt tudják fikázni, amit a másik mond. Minden matekpéldát végigcsináltam a gyerekkel, szóval tudom, hogy milyen feladatok vannak. Magyarból is végigvettük az összes eddigi érvelési témát, az iskolában is le kellett adni, jegyet is kaptak rá, szóval elég jól tudom, hogy mik voltak a korábbi években. De a kérdés nem az volt, hogy a korábbi években mik voltak, azt bárki meg tudja nézni az OM honlapján.

"A korábbi évek feladatsorai alapján mire számíthatnak." Igen, ez volt a kérdés, és én adtam is pár tippet. Én nem mondom, hogy ezek lesznek, amiket én felsoroltam. De legalább lehet gyakorolni az érvelést az ötleteim alapján.

A kérdezőnek: még ezek jutottak eszembe:

-Bizonyos országokban 9-kor kezdődik a tanítás. Nálunk is volt erről szó, de elvetették. Érvelj ellene, mellette.

-Tanulószoba ellen, mellette, vagy iskolaotthonos rendszer mellette, ellene.

-Vegetarianizmus ellen, mellette.

-Szakgimi vagy gimnázium?

Általában azért iskolával kapcsolatos témák szoktak lenni, egy-két alkalommal fordult elő, hogy más témát hoztak fel, pl. állattartás lakásban. De sajnos az iskolás témák szerintem már kifulladtak, elég nehéz újat találni. Bárkinek más ötlete? Én is szívesen fogadnám.

2022. jan. 16. 15:33
 16/32 anonim ***** válasza:
22%

"érdemben nem tudnak hozzászólni a dolgokhoz"

Érdemben is hozzászóltam, azt, hogy

"a korábbi évek feladatsorai alapján mire számíthatnak. Szerintem olyan témákra, amik az idegen nyelvi érettségik fogalmazástémái szoktak lenni."

Nem olyan nagy kaland utánanézni, de jó, legyen, itt a link:

[link]

2022. jan. 16. 17:28
 17/32 anonim ***** válasza:
52%

2021 május: Szerinted rendben van elkérni mások telefonját?

Oké...

Akkor érveljünk erről. Hm.

2022. jan. 16. 18:59
 18/32 anonim ***** válasza:
25%
Miért? Nem jó? :) Bizonyos esetekben igen, más esetekben nem, attól függ, hogy milyen helyzetben kiét, milyen célból, mennyi időre, stb. - máris van róla egy csomó mondanivaló, nem?
2022. jan. 16. 19:20
 19/32 A kérdező kommentje:
15-ösnek: Köszönöm szépen a segÍtséged!
2022. jan. 16. 19:24
 20/32 A kérdező kommentje:
16-osnak: Szerintem félreértettél, én nem az érettségi feladatsorokból származó fogalmazás témákra gondoltam, hanem a 8. osztályos magyar központi felvételiére.
2022. jan. 16. 19:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!