Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért sokkal több a számvitele...

Miért sokkal több a számviteles munka mint a pénzügyes? Ha csak alapszakot végez valaki (PSZ) miért inkább számvitelre kell ő?

Figyelt kérdés

Ahogy láttam jóval több a számviteles munka mint a pénzügyes.

És alapszakkal számvitelből normálisabb állásoakt lehet elérni mint pénzügyes munkák közül, csak alapszakkal.

Pedig szerintem több embert érdekel a pénzügy mint a számvitel.

Miért van így?

Pénzügyhöz jobban kell a mesterszak?

2022. jan. 7. 13:09
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Más kérdésnél is olvastam korábban (talán kétszer-háromszor is), hogy vannak akik a profession és egyéb portálok állásajánlatainak számát dobják be.

Vagy ugyanaz az a személy?

Ha ilyen területen dolgozol, tudod, hogy az állásportálokon ami pénzügy kulcsszó alatt megy az nem csak sokféle pozíció, hanem sokszor még az ügynöki munkákat meg mindenféle bagatell dolgot is így kulcsszavaznak.

Én még csak tanulok, de ezt tisztán látom és nem csak én.

2022. okt. 2. 09:47
 12/23 A kérdező kommentje:

"Amire te gondolsz, a High Finance (hedge fund, venture capital, consulting) egy nagyon kompetitív terület, nagy verseny, nehéz bekerülni."

Honnan tudod, hogy mire gondoltam?

Egyébként ezek valóban érdekes állások, főleg a consulting.

De ezeken túl még mi az ami valóban pénzügyes állás?

Ezt most komolyan kérdezem, tanácsként.

Mi az ami nem SSC-s táblázattöltögetős, néhány részfolyamatot csináló bóhockodás?

Hanem valóban pénzügyes állás?

2022. okt. 2. 09:48
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Controlling – üzleti tervezés, piacmodellezés, menedzsment döntések

Stratégia – nálunk van piacmodellezés ott is

M&A - akvizíciók (cégfelvásárlások)

Vannak még más hasonló osztályok, group development, treasury stb. Ezek általában mind nem adatbevivős, hanem fehérgalléros menedzseri munkák.

2022. okt. 2. 10:07
 14/23 anonim ***** válasza:

Profession Magyarország legnagyobb állásportálja, nem hiszem, hogy csak én említem meg. 😂

De ott van akkor a linkedin, beütöd, hogy finance/Hungary és kiad 3000 találatot. Nyilván válogatni kell, de azért itt kevésbé jellemzőek az mlm cégek.

2022. okt. 2. 16:46
 15/23 A kérdező kommentje:

Persze az, nem is azért mondtam.

Inkább arra gondoltam, hogy a pénzügy alá ma már nagyon sokféle állást bepakolnak, aminek egy része elég gyenge valami. Ha nem is ügynöki, akkor is csak szolgáltató központi.

2022. okt. 2. 21:26
 16/23 A kérdező kommentje:

13-as ez már érdekes.

Akvizíció. M&A nyilván merging and acquisiton.

Ez nagyon érdekes, érdekel.

De vajon van olyan közgazdász aki egész nap ilyenekkel foglalkozik. Hát cégfelvásárlás nincs annyi, hogy minden nap napi nyolc órában ez legyen a dolga.

Pedig ez már érdekes lehet. Azért is mert nagyban játszik meg amúgy is.

Stratégia. Ez is érdekesen hangzik, de ide nagyon kevés ember kell, nem?

És a stratégiához matek is jócskán kell, gondolom, amit nem nagyon szeretek.

A controllingból a menedzsmenti döntések hangzik érdekesen, ilyenek előkészítésén szívesen dolgoznék. Nyilván nem én döntenék. :)

De ilyen pozíciókat lehet csak úgy betölteni pénzügyes végzettséggel? Ide nem kell sok ember nyilván.

2022. okt. 2. 21:29
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

ma 21:29

"aki egész nap ilyenekkel foglalkozik"

Igen, vannak olyan munkakörök, ahol vállalatértékeléssel foglalkozol egész nap.

Ez nem egy hét alatt összedobható, 5 soros excel.

"napi nyolc órában ez legyen a dolga"

Haha, kis naiv.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. okt. 2. 21:41
 18/23 A kérdező kommentje:

17-es, most te az vagy aki feljebb a pozíciókat írta?

Mert ha igen, akkor csalódás. Eddig úgy tűnt, hogy értelmes adekvát válaszokat adsz, de most meg...

Egy szóval sem írtam, hogy kevés, kényelmes a munka egy multinál. Csak, hogy magával az akvizícióval napi nyolc óra munka állandóan van? Annyi felvásárlás ugyan hol van?

A kérdéseim többségére pedig semmit sem írtál.

Innen most úgy néz ki, hogy ha értesz hozzá, ha nem, de csak valamit oda akartál vágni nekem.

2022. okt. 4. 13:02
 19/23 anonim ***** válasza:
62%
Nem, a 13-as választ én írtam, nem a 17-es. És ~15 éven keresztül ilyen állásokban dolgoztam (nagyvállalati stratégián, akvizíciós projektek sokaságán), szóval én tudom miről beszélek és szívesen válaszolgatok is ha van kérdésed.
2022. okt. 4. 13:44
 20/23 anonim ***** válasza:
52%

Te fogsz közgazdászként végezni, és nem tudsz utánanézni az M&A tranzakciók volumenére? Ne is haragudjál meg, de akkor ez nem neked való állás. Amikor össze kell dobni egy research reportot ad-hoc jelleggel, bármilyen hülyeségre is kíváncsi a menedzsered, akkor sokkal nagyobb önállóság fog kelleni ennél. Akkor is idejössz majd a gyakorira? De igen, van akkora volumen. BDO is keres most M&A-re, kpmg-nek szinte folyamatosan van fent linkedinen m&a területre hirdetése.

De mondom, ide nem vesznek fel bárkit mint auditra, volt szakkolisokkal, CEMS alumnikkal van tele a magyarországi szakma, nem életképtelenekkel.

Látom az arc meg van már, már csak a tudást kéne megszerezni hozzá.

Én kezdtem el a "high finance"-ról beszélni, az előző kommentelő csak folytatta.

2022. okt. 4. 17:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!