Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csak szerintem helyznek túl...

Csak szerintem helyznek túl sok terhet a gyerekekre?

Figyelt kérdés
Az iskolába járó kislányom mindig sír ,hogy nem akar iskolába menni. A szüneteken már az első nap az miatt sír ,hogy megint hamar vége lesz ennek is. Amikor előveszi a tanulnivalóit vagy 7 könyv van egymás felett. Egyfolytában tanulnia kell ha jó jegyet akar. Viszont már nem tudom ,hogy mi segítene végre relaxálni neki.
2022. jan. 2. 02:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor előveszi a tanulnivalóit vagy 7 könyv van egymás felett."

Lelkiismeretes gyerek. Ez jó. Alapos, mindenre kiterjed a figyelme, ez mind jó.

"Egyfolytában tanulnia kell"

Ha egyfolytában, akkor túl erős iskolába jár! Nézz körül, hogy melyik gyengébb suli a környéketeken és gondold meg, hogy nem kéne-e oda átvinni. Az a suli is csak ugyanolyan gyerekekkel van tele, mint ahova most jár - csak lehet, hogy sokkal boldogabbakkal, mert nincsenek túlterhelve.

"ha jó jegyet akar"

Azért akar jó jegyet, mert (azt hiszi, hogy, úgy tudja, hogy) a szülei ezt várják el. Persze, nyilván, érthető. De értessétek meg vele (miután már ti magatok elfogadtátok, de tényleg!), hogy nem csak az ötös a jó jegy! És hogy a tanulásban - sőt, semmi másban sem az életben - nem az a lényeg, hogy "tökéletes", sőt, még csak nem is az, hogy "nagyon jó" legyen, hanem épp elég az, ha "elég jó". (Lásd: Bruno Bettelheim: Az elég jó szülő)

"Viszont már nem tudom ,hogy mi segítene végre relaxálni neki."

Az, ha látná rajtatok, hogy tényleg (de tényleg!) nem várjátok el tőle, hogy tökéletes legyen, ha érezhetné, hogy akkor is ugyanannyira szeretitek, ha rossz(abb) jegy(ek)et kap. Ha nem ezt érzi, hanem azt, hogy muszáj tökéletesnek lennie, akkor tudat alatt is egyenesen lépdel az anorexia felé.

2022. jan. 6. 22:43
 22/24 anonim ***** válasza:
76%
Nem biztos hogy elég erős fejben a sulihoz ahova jár. Nem szégyen ez, nem mindenki jó képességű
2022. jan. 7. 11:25
 23/24 anonim ***** válasza:

"Nem biztos hogy elég erős fejben a sulihoz ahova jár. Nem szégyen ez, nem mindenki jó képességű"

Nem is biztos, hogy nem jó képességű. Lehet, hogy az, csak valamiért mégsem kompatibilis ezzel a sulival.

2022. jan. 7. 15:01
 24/24 anonim ***** válasza:
Mekkora okosságot írtál aztaaaaaaaa🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦👎
2022. jan. 7. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!