Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csak szerintem helyznek túl...

Csak szerintem helyznek túl sok terhet a gyerekekre?

Figyelt kérdés
Az iskolába járó kislányom mindig sír ,hogy nem akar iskolába menni. A szüneteken már az első nap az miatt sír ,hogy megint hamar vége lesz ennek is. Amikor előveszi a tanulnivalóit vagy 7 könyv van egymás felett. Egyfolytában tanulnia kell ha jó jegyet akar. Viszont már nem tudom ,hogy mi segítene végre relaxálni neki.
2022. jan. 2. 02:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Én, amit még nagyon hiányolok, az a digitális segédletek, pl. tabletek.

Egy tablet rengeteget tud a segíteni a fiataloknak a tanulásban, ráadásul izgalamasabb, interaktívabb is sokszor.

2022. jan. 2. 12:38
 12/24 anonim ***** válasza:
47%
Aki azt írja hogy egyetemi szintű a középiskolás anyag, na ő se járt még az egyetem környékén sem😂
2022. jan. 2. 12:55
 13/24 anonim ***** válasza:
23%
2 szakra is jartam,tudom mirol beszelek. Raadasul az egyik tanari volt tehat van meginkabb belatasom a dologba. 🙃
2022. jan. 2. 13:44
 14/24 anonim ***** válasza:
67%
Hogyne🤭
2022. jan. 2. 14:52
 15/24 anonim ***** válasza:
48%

A tanulnivaló kevesebb most, mint régen. Kedves kérdező! Te túl voltál terhelve az iskolában?

Lehet, hogy azért fáradtabbak a gyerekek, mert több lett a testnevelés.

Ha pedig valaki túlterhelt, az lekapcsol. Nekem így vette el a kedvemet a tanár agylövése a földrajztól középiskolában.

2022. jan. 2. 17:34
 16/24 anonim ***** válasza:
75%

Hát lassan 7 éve hogy nem vagyok középsulis, akkor is szar volt a helyzet azóta se hiszem hogy jobb lett a szituáció.

Baromi sok az óra, lassan általánosban is alap a 7 óra naponta, nagyon sok a fölösleges tantárgy és sok a tananyag aminek a felét nem jegyzi meg a diák a dolgozata után.

#13 Kémia és matematika fakultációs óra kb ugyan azok voltak mint az egyetemi alapozó tárgyak mateknál pl diszkrét matematika, sztochasztika, kalkulus, kémiánál általános kémia vagy szerves kémia alapjai.

De biosz szakon lévő barátomnak a sejtbiológia, genetika, molekuláris biológia tárgyainak egy nagy részét biosz fakultáción már megtanulta.

#16 "Kevesebb most mint régen" Én reggel 8 tól(heti 2x 7 től fakultáció miatt) délután 3 ig(Megint csak heti 2x 4-ig, mindennapos tesi miatt) a gimiben voltam, napi 8 órám volt, kb 4-5 re hazaértem, megkajáltam és 8-9 ig írhattam a házikat és készültem dolgozatokra, éjfélig kicsit játszottam majd aludnom kellett mert másnap 6 kor kelhettem fel hogy beérjek időben az órámra.

Hétvégente pedig külön óra és felkészülés a TZ-k re.

Lehet hogy az anyag nem lett több viszont egy csomó extra tárgyunk lett ami vitte az időnket és mire hazaértünk addigra olyanok voltunk mint egy kifacsart rongy.

Örültem hogy 1-2 órára ki tudok kapcsolódni egy kics agyatlan lövöldözéssel majd megint csak örültem ha éjszaka tudtam aludni 6 órát. Amit ének és egyéb felesleges órákon próbáltam kipótolni 8 körülre.

Hétvégén meg volt hogy 12 órát aludtam annyira alváshiányossá vált addigra a testem.

9.-ben túlsúlyos voltam 12.-re 190cm mellett 65 kg re fogytam a stressz és leterhelés miatt, úgy néztem ki mint egy élő hulla.

Amúgy a tesinek semmi köze nem volt a fáradtsághoz mert senki nem akart megizzadni nap elején hogy utánna büdösen végigtolja a napot.

2022. jan. 3. 16:18
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Középiskolás vagyok, szerencsére könnyen megy a tanulás, napi 1 óránál nem tanulok sosem többet, meg nem is utálok annyira készülni, mert meg van a jó technikám. Viszont! Rengeteg lelki problémával kell megküzdenem ebben az időszakban, és emellett nem nagyon izgat, hogy mi a funkciója az ostorosmoszat lüktetőüregecskéjének például. 🤣 Annyi felesleges dolgot tanulunk, önfejlesztés, pszichológia, stresszkezelés, kommunikáció. Ilyen tantárgyaknak kéne lenniük, amit legalább hasznosítani tudnánk az életben.

16/F

2022. jan. 5. 20:23
 18/24 anonim ***** válasza:
50%
Egyetemen a napi 1 2 óra tanulás garantált bukta lesz☝️
2022. jan. 5. 20:29
 19/24 anonim ***** válasza:
76%

Hanyadikos a lány?

Ettől függ a válaszom.

2022. jan. 5. 20:54
 20/24 anonim ***** válasza:
73%

#19 Akkor te kevés egyetemistát láttál :D

A legtöbb ember csak ZH/vizsga előtt tanul, akkor viszont éjjel-nappal.

2022. jan. 5. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!