A BME gépészmérnök MSc mennyire nehéz? Van mellette idő dolgozni?
A szülői fórum még beiratkozásá előtt a felvett diákoknak a szüleiknek egy előadás, ahova amúgy sok diák is el megy (ahogy én is tettem), mert érdekes infókat mondanak egyetemről és akkor még izgatott a gólya.
Nem értem, hogy jön az a konklúzió, hogy szomszédtól hallottam, nagyon maximum azt feltételezhetnéd, hogy szülőként a gyerekemet kísértem el. (ami még nincs :D )
Máshol nem mondtak információt bukási rátáról, csak ott.
Én most kikövetem a kérdést, de szerintem téged minősít, hogy önmagaddal vitatkozol a komment szekcióban.
Ha tényleg érdekel hova, mikor jártam és mit honnan tudok írj rám és privátban elküldöm az instám és ott folytathatjuk arccal.
Mikor első féléves voltam a gépészkaron, azt mondta évnyitón a dékánhelyettes úr, hogy "nézzenek jobbra és balra, és jól jegyezzék meg ki ül mellettük, mert az egyikük nem lesz ott a diplomaosztón"
Nyilván ez egy poén, de arra utal, hogy 2/3 nem végzi el egyenesben.
9: Forrás?
Egyébként Bihari Péter (akit egy gépészkari hallgatónak nem kell bemutatni) is megmondja neked a frankót:
"A műszaki képzési területen az oktatási hivatal mérései szerint olyan 30-35 százalék a lemorzsolódási ráta, a BME-n ez átlagosan olyan 20-25 százalék körüli.
Van olyan szak, ahol csak 10 százalék, vagy az alatti a lemorzsolódás,
és persze van olyan szak is, ahol az átlagot túlszaladja az egyetem, akár 40 százalékot is elérhet a lemorzsolódók aránya"
Tehát még mindig elég messze vagyunk az általad prognosztizált 80-90%-os lemorzsolódástól. De azért csak osszad a nem létező eszed.
Szia!
Én nem pont a gépészmérnöki szakra járok, de szintén a gépész karra, MSc-n.
Első évben több órád lesz, de ennek ellenére még lehet mellette dolgozni. Több szaktársam is dolgozik (most vagyunk túl az első éven), én OKJ-ra járok. Kicsit húzós, de megoldható, főleg, ha nem ingázol annyit, mint én (napi max. 4 óra csak utazás...). A második év azért könnyebb, mivel két féléves a diplomamunka, az pedig nálunk összesen 15 kredit, ami jó sok tárgyat tesz ki.
Remélem majd tovább jössz MSc-re. Megéri ^~^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!