Bme VIKes és Oe NIKes diákok mit tapasztaltok mennyire nehéz/teljesíthető az üzemmérnök informatikus Bprof képzés az egyetemen?
Mindenképpen erre a szakra akarok majd jelentkezni és ennek 2 fő oka van
1. A némileg kevesebb matek és nagyon elméleti tárgy ami miatt sok hallgatónak tolódik el a diploma szerzése
2. Az utolsó évben ugye le kell nyomni 2 félévnyi gyakornoki munkát suli mellet ha jól tudom és tetszik a kilátás h nem 0 tapasztalattal kerülök majd a munkaerő piacra
BME-n nem vészes a BProf. Egy baj van: BProfon specializáció választás előtt még nem érsz el szerintem elég magas szintű tudást és a szoftverfejlesztő specializáció az csak 1 a 4-ből és csak a hallgatók 40%-át veszik fel rá. Ha nem oda kerülsz, mást kell tanulnod az időd egy részében.
Ezzel ellentétben BSc-n már specializáció előtt is 4. félévben le kell tudnod adni egy komoly projektet, nem csak kis példákon kell tudnod alkalmazni a tudásodat.
Én ha újrakezdhetném BSc-re mennék és leszarnám hogy egy kicsit nehezebb itt-ott. Én végigküzdeném :) Persze könnyen beszélek úgy, hogy üzemmérnökin vagyok és nem ott. Csak amikor jelentkeztem még én is fiatalabb voltam annyival, hogy kerülgetni akartam az elkerülhetetlent :D
Akkor fogsz tudni dolgozni ha fel tudsz mutatni hasznavehető tudást és azt pedig neked kell megszerezni, ezzel a ténnyel BProfon is ugyanúgy szembe kell nézned.
Szerintem jobb kettesnek lenni matekból BSc-n és kapni egy BSc diplomát és egy olyan szaknai alapot amit te magad soha kétségbe vonni nem fogsz, sem pedig mások.
Szerintem jobb a BProf mint amilyen itt a megítélése, de nem véletlenül ajánlják a BSc-t az egyetemn. Ők jobb tanárokat is kapnak, több megbecsülést.
Pontosítanék a BME-s üzemmérnök-informatikus képzéssel kapcsolatban.
Az első 3 félév nagyjából teljesíthető volt távoktatás alatt. De most jelenléti oktatásban érzem igazán, hogy csak a távoktatás miatt éreztem teljesíthetőnek.
Egyébként nehéz! Főleg a 4. félévben most én kegyetlenül nehéznek érzem, szoftverfejlesztő specializáción.
De egyébként az egyéb tárgyak mint az elektronika és a jelek és jelfeldolgozás is nagyon nehéz.
Én így érzem.
A programozás amíg kisebb feladatok voltak nagyjából ment. De akkor is gondot jelentett. Most, hogy szinte "rendes" projekt feladatok vannak, rájöttem, hogy milyen nehéz.
Témalaboratórium, Kliensalkalmazások, Háttéralkalmazások... Mind nehéz tárgyak. Szembe kell nézni a kihívással. Vagy sajnos el kell engedni. Én most gondolkodom, hogy lehet nekem is el kell engednem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!