Mondhat ilyet a hittantanár?
Azt mondta hogy a mi feladatunk küzdeni, hogy a melegek sose házasodhaasank és ne legyenek elfogadva.
Mondhat ilyet egy tanár úgy, hogy tudja hogy van meleg osztálytársunk?
Mondani mondhat, elvégre a fizikai törvények nem tiltják.
Hogy mennyire etikus, illetve jogi értelemben terjesztheti-e ezt az álláspontot a közoktatás keretein belül, arra valószínűleg az a válasz, hogy nem. Bár az egyházi közeg sok esetben kirekesztő, szóval ezt amolyan „bocsánatos bűnként” kezelik.
Én visszakérdeztem volna, hogy mi az álláspontja azokról a papokról, akik úgy molesztálnak gyerekeket, hogy nem állnak velük házasságban.
Egyébként irigylem az ilyen „szentéletű” embereket, hogy az a legnagyobb problémájuk az életben, hogy ki kit szeret és kivel bújik ágyba... Mindezt úgy, hogy Jézus alapvetően a békében élést, a megbocsátást és az elfogadást hirdeti...
Úgy, hogy ostoba fajankó. Sajnos ilyen hullám (is) van a protestáns egyházakban, a fafejűek újra támadnak.
Ne foglalkozz vele, állj ki a meggyőződésed mellett.
Majd én kifejtem helyette bővebben.
Az Ószövetség nem tiltja a női homoszexualitást, csak a férfiakét. A biszexuális/leszbikus nők azonnal fel is lélegezhetnek. Az Ószövetség a férfiak közösülése mellett például megengedi kiskorú lányunk szexrabszolgának történő eladását is, és még sok mást is. Régi, ókori törvények ezek, 2700+ éves múlttal. Azóta sok minden változott.
Jézus semennyire nem foglalkozik a témával. Mivel nem foglalkozik vele, így bátran kijelenthetjük, hogy a téma nem fontos, teológiai szaknyelven adiaforon. Lényegtelen az üdvösség szempontjából.
Pál valóban kikel a homoszexualitás ellen egy ízben. Ugyanő azt is vélelmezi, hogy az asszony engedelmeskedjék a férjének, és főleg járjon fedett fejjel (nikábban a mai muszlim szóhasználat szerint).
Az idő meghaladta ezeket az ókori társadalmi viszonyokat. Ma már tudjuk, hogy balkezesnek lenni nem bűn (nem régen még ezt tartotta az egyház…), a Föld nem lapos (ezt is…), maszturbálni sem bűn (vs. ókonzervatív egyházi erkölcstan), és a fogamzásgátlás sem.
Nyugodtan szerethet mindenki azt, akit csak akar, az egyháznak itt az ideje kivonulnia a hálószobából.
Mondhat és egyértelműen igaza van! Jól tette ha mondta!
A Bibliában az Ószövetségi részben Isten megteremti a férfit majd a nőt, ők lesznek ketten eggyé akik majd szaporodnak és sokasodnak!
Számomra nem elfogadható, hogy valaki b.zi és leszbi.
Tiltanám ezek házasságát minden módon, mert mi lesz szerintetek egy ilyen gyerekből aki 2 apával nő fel? Szellemileg nyomorék gyerek, aki azt sem fogja majd tudni hogy fiú e vagy lány. Az ilyen retardált "szülők" miatt!
A meleg szót is betiltanám aki meg kimondaná mehetne a börtönbe. Ott szappanozhat ahogy akar, elzárva a világ elől!!!
És gondolom te egy hithű keresztyénnek tartod magad...
Csak kíváncsiságból; azon kívül, hogy ők mit csinálnak a négy fal között, milyen hatással vannak a te életedre?
Érdekes, hogy azt is felhoztad, hogy egynemű pároknak ne legyen gyerekük, mert... . Mi a véleményed azokról a heteró párokról, akik elhanyagolják, verik, esetleg még abuzálják is a gyereküket? Vagy az szerinted nem probléma, mert ők „normális család” a bibliai értelmezés szerint?
Nekem dolgozott ismerősöm gyerekvédelemben, és ráadásul nem egy putris, Isten háta mögötti régióban, hanem a fővárosban, környezettanulmányon nem egyszer volt kint, és mesélt olyanokat, hogy nem kartam elhinni, és ezek a történetek HETERÓ CSALÁDOKRÓL szóltak.
8-as elhiszem, hogy van ilyen és nagyon-nagyon szomorú még olvasni is.
Ettől függetlenül, 2 férfi (2 nő sem) ne neveljen gyermeket mert hiába lesz az a gyerek boldog mert a 2 apja jól megérti egymást, ettől függetlenül az a gyerek ugyanolyan lelki nyomorék lesz, mint akik nevelik. Milyen példát lát az ilyen? Hogy 2 apa a természetes úgy, hogy megbeszélik ki az anya? Az ilyen gyerek felnőtt korában ugyanilyen b.uzi lesz mert számára az lesz az elfogadott amit látott. Aztán majd jönnek sorra a b.zi párok. Na neeeee.....
Nem szabad soha jogot adni a b.ziknak sem a leszbiknek, hogy az ártatlan, semmiről sem tehető gyermekek ne nevelkedjenek fel ilyen fertőben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!