Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tegyek ha sokat tanultam,...

Mit tegyek ha sokat tanultam, sokat dolgoztam azért, hogy felvegyenek egyetemre, és most, hogy itt vagyok nem érzem jól magam?

Figyelt kérdés
Hol is kezdjem... Néha vannak rosszabb néha vannak jobb napjaim itt, viszont az mindent elarul, hogy amikor vasárnap jövök, már a péntek délutánt várom, hogy hazamehessek, nem ilyenre számítottam. Más kilátásaim nemtudom, hogy lennének e (360 pontom van), délután néha csak kuksolok a kollégiumban, van sok barátom viszont jobban hiányolom a középiskolás barátságaimat, továbbá Budapestet magát sem szeretem. Mit kezdjek magammal szerintetek?
2021. nov. 22. 18:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazt, mint azzal a nővel/férfival, akivel hosszú idő vágyakozás után összejössz, és végül kiderül, hogy nem illetek össze. Kegyetlenül őszintének kell lenni és váltani, ha kell, mert az életből egy van, az időt pedig nem kapod vissza!

Beszéld át szakemberrel mi a gond, a hely, a környezet, az emberek vagy a suli és a valódi (!) problémát oldd meg!

2021. nov. 22. 18:42
 2/2 anonim válasza:
100%

Szintén gólyaként kicsit most én is megkérdőjeleztem a döntésemet, ahogy a baráti körömben mindenki. Szerintem a legtöbb elsőéves diák eljutott egyszer erre a pontra ahova most mi is. Kicsit túl sok volt egyszerre ami szeptemberben ránk zúdult, pláne a 1,5 év online oktatással a hátunk mögött (és nekem az egyetem is online kezdődöt...).

Egy ideje a passziváláson gondolkozok, kihagyok egy félévet, összeszedem magam, elmegyek végre pszichológushoz, kicsit változtatok az eddigi életritmuson, aztán meglátom, tudom-e folytatni szeptemberben. Ez a verzió csak amiatt aggaszt, hogy így telik a félévem, és ha egyszer kilépnék, lennének hátrányai, de ezt meg még nem merném megugrani.

Ahogy a korábbi kommentelő írta, te is beszéld át a helyzetet néhány emberrel, családtagokkal, felnőttekkel akikben megbízol, esetleg szakemberekkel. Remélem hamar megoldódik a probláméd és válaszokra találsz! :)

2021. nov. 23. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!