Mit tegyek ha sokat tanultam, sokat dolgoztam azért, hogy felvegyenek egyetemre, és most, hogy itt vagyok nem érzem jól magam?
Ugyanazt, mint azzal a nővel/férfival, akivel hosszú idő vágyakozás után összejössz, és végül kiderül, hogy nem illetek össze. Kegyetlenül őszintének kell lenni és váltani, ha kell, mert az életből egy van, az időt pedig nem kapod vissza!
Beszéld át szakemberrel mi a gond, a hely, a környezet, az emberek vagy a suli és a valódi (!) problémát oldd meg!
Szintén gólyaként kicsit most én is megkérdőjeleztem a döntésemet, ahogy a baráti körömben mindenki. Szerintem a legtöbb elsőéves diák eljutott egyszer erre a pontra ahova most mi is. Kicsit túl sok volt egyszerre ami szeptemberben ránk zúdult, pláne a 1,5 év online oktatással a hátunk mögött (és nekem az egyetem is online kezdődöt...).
Egy ideje a passziváláson gondolkozok, kihagyok egy félévet, összeszedem magam, elmegyek végre pszichológushoz, kicsit változtatok az eddigi életritmuson, aztán meglátom, tudom-e folytatni szeptemberben. Ez a verzió csak amiatt aggaszt, hogy így telik a félévem, és ha egyszer kilépnék, lennének hátrányai, de ezt meg még nem merném megugrani.
Ahogy a korábbi kommentelő írta, te is beszéld át a helyzetet néhány emberrel, családtagokkal, felnőttekkel akikben megbízol, esetleg szakemberekkel. Remélem hamar megoldódik a probláméd és válaszokra találsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!