Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit szóltok ahhoz, hogy nem...

Mit szóltok ahhoz, hogy nem lesz többé online oktatás?

Figyelt kérdés
Gondoltátok volna a félév elején, közepén, hogy már így maradunk? Nem volt rossz az online oktatás, de azért az sem, hogy idén ősszel nem lesz még egyszer úgy elvéve az életünk (mint tavaly).

2021. nov. 11. 21:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
52%

10#

(9-es vagyok) Na hadd soroljam:

1. Haza kell költözni, tehát:

nem tudok találkozni az egyetemi barátaimmal, se szaktársak, se szobatársak, se tanárok se senki. A fél szociális életem ezzel kuka. Se kolis, se egyetemi program. Én nem vesztem el a munkámat, de innentől nem tudnék bemenni az irodába, ha elakadok valamivel.

2. Rosszabb az oktatás online:

Motiválatlan vagyok, nem jegyzetelek, mert minden, ha úgyis fent lesz a jegyzet, így nem tanulok. 5 perccel előadás előtt ébredek, ami nem túl hatékony módszer.

A tanárokat szeretem élőben hallgatni, sokkal otthonosabban mozognak, így sokkal jobb a minősége az előadásnak/gyakorlatnak. Nem sír a háttérben a gyerek, nem csámcsog a kutya, könnyebb táblára írni. Nem mindig működik a technika stb.

Ha nincs élő oktatás, nincsenek szakestek, szakkolis kurzusok, nem ismerjük meg azokat, akik felettünk járnak, kevésbé mély a kapcsolat a tanárokkal is.

Nem hívnak ki a táblához, kevésbé figyelek.

Nem kell kamerát kapcsolni, könnyebben foglalkozok mással.

A dolgozatok nem könnyebbek nem nehezebbek. Csalni nem lehet, úgy állítják össze (bármit lehet használni, ehhez mérten adják a feladatot)

3. Milyen előnye lenne??

A koli 10 percre van az egyetemtől, ez egy olyan idő, amit nem sajnálok, ezen nem spórolnék, addig is friss levegő és mozgás van.

Így is simán tudok dolgozni nappali mellett.

Fel tudok készülni minden órára, nem kell könnyítés.

A koli ára 10k alatt van havonta, és nem sajnálom azt a pénzt.

A jegyzet így is megvan, mert nem irigyek a szaktársak, se a tanárok.

Nincs katalógus, vagy mindég, hogy van-e, mert szeretek bejárni.

Szóval miért jó, az online oktatás?

2021. nov. 12. 10:50
 12/27 anonim ***** válasza:
82%
Pl nem kell fizetni kolit/albit,nem kell feltétlenül fizetni a tömegközlekkedésért nem feltétlenül kell korábban kelni ,kényelmes,én pl online oktatás alatt is lehet jegyzetelni, Bulik azok engem nem érdekelnek nem azért járok egyetemre.
2021. nov. 12. 10:58
 13/27 anonim ***** válasza:
93%
Ja és most rosz a járványügyi helyzet ilyenkor tavaly már online oktatás volt.
2021. nov. 12. 10:59
 14/27 A kérdező kommentje:

6-osnak: nálunk már okt. 5. óta kötelező a maszk a zegyetem minden épületében. Ebből már szabad gyanakodni, nem? Hogy ez egy szög a jelenléti oktatás koporsójában. (Ám mégse lett az)

Amúgy heló az egy éves évforduló miatt írtam ki. Tavaly ilyenkor (tegnap) lett bevezetve a maszk utcán is, meg a kijárási (kissé most kirazott a hideg), na meg az online okt.

10-es: Lol mindenki félti elveszíteni a szociális életét, miközben én azt se tudom mi az. (És 5. éve járok egyetemre) Nincsenek barátaim vagy szaktársaim, vagyis az utóbbiak úgy elhúznak a teremből, miután el lettek engedve, hogy csak na. Programokról, lóf@szokról nem is beszélve 🤣

Jó, kettes pontot már meg tudom érteni, változó ki milyen hatékony vagy hogy tud működni. De egy szakdolgozat pl., ami egy hatalmas munka, így is, úgy is csak otthon csinálható. És ha nem kell utazgatni, sokkal több idő jut neki.

"Szóval miért jó, az online oktatás?"

Pl. azért, mert tudsz hányni másnaposan kikapcsolt mindennel, ahelyett hogy élőben kéne.🥵

Szerintem mindenkinek kéne tudni találnia egy olyan pontot, ami nagyon jó és csak az online oktatás tudja!

Nagyon jó volt de amúgy én már nem akarom, mert nem szeretnék a gépemen államvizsgázni.

2021. nov. 12. 11:35
 15/27 anonim ***** válasza:
70%

"Pl nem kell fizetni kolit/albit,nem kell feltétlenül fizetni a tömegközlekkedésért nem feltétlenül kell korábban kelni ,kényelmes,én pl online oktatás alatt is lehet jegyzetelni, Bulik azok engem nem érdekelnek nem azért járok egyetemre."

A koli 10k alatt van. Nekem ennyit megér, mehettem volna egyetemre a saját városomban (Budapesten) is, de nem tettem.

Nem fizetek tömegközlekedést, biciklivel járok. Ha nincs kedvem, akkor gyalog.

Korábban kelés az konkrétan fél óra. Annyi idő elég ahhoz, hogy felöltözzek, vegyek kaját és bemenjek. Ez nem annyi idő, hogy ne érje meg. Mert tényleg baromi jó felkelni 7:55-kor és azonnal átülni a székbe a gép elé...

Én sem a bulik miatt járok egyetemre, majdnem kitűnő vagyok és mellett gyakornokoskodom úgy, hogy még a BSC felénél se vagyok. Egyéb versenyeken is részt veszek, szerintem abszolút kihozom a maxot az egyetemből. De vannak olyan programok (nem feltétlenül buli, pl szakest, koncert, sportverseny, kolis bármi, vagy csak ha egyszerű társas est), amik hiányoznának. Kikapcsolódni mindenkinek kell, de nem egyenlő ez a tuc-tuc bulival. A kapcsolatépítés pedig fontos számomra, rengeteg zsenit ismertem meg eddig is.

Lehet jegyzetelni, ha a tanár nem egy létező jegyzetben tekerget összevissza (ami elérhető számunkra). Vagy ha nem két pixel a kép, amit megoszt.

Számomra ezek nem előnyök, én szívesen tanulok úgy, ahogy az eredetileg tervezve volt.

2021. nov. 12. 12:56
 16/27 anonim ***** válasza:
98%
15# szerintem egyén függő az egész neked ez a jelenléti jobb nekem az online amúgy nem kerülhet be mindenki koliba.
2021. nov. 12. 12:59
 17/27 anonim ***** válasza:
63%
Nem azért nincs szociális életed, mert online oktatás van, hanem a járvány miatt. Az most is van, tehát nem nagyon észszerű tömegrendezvényekre járni. Csaxólok.
2021. nov. 12. 13:43
 18/27 anonim ***** válasza:
71%
Kicsit tulertekelitek az állítólagos szociális életet.
2021. nov. 12. 15:38
 19/27 anonim ***** válasza:
84%

A szociális élet nagyon fontos, én már elvégeztem az egyetemet és pont ezért nem tudtam ott maradni végül, mert nem voltak kapcsolataim. Vagy legalábbis ahhoz nem volt elég, hogy felvegyenek mondjuk egy kutatócsoportba, a felsőbbévesek Facebook klubjaiba stb. Ha nem ismersz embereket nem jut el hozzád elég információ. Nem a bulikról beszélek (bár részegektől könnyű infót szerezni), hanem mondjuk előadások, konferenciák. Én két évet is távoktatásban húztam le, kb. három emberrel, ha beszéltem. Akinek voltak ismerősei, mert mondjuk sikerült szereznie a távoktatás előtt, na őket folyton értesítették az eseményekről, versenyekről, gyakorlati lehetőségekről stb, de ez egy 100 fős szakon max. 10 ember. A többiek teljesen kiestek a látókörből. És nem, nem csak a tudás meg a tehetség számít egyetemen.

Egy rosszul megszervezett távoktatásban egyszerűen nem terjed úgy az információ. Még az államvizsga előtt egy hónappal sem volt meg, melyik tételsor a valós. A tanárok mindig rávágják, hogy ők csak leadják az anyagot, nekik nem feladatuk koordinálni a diákokat, sem a mentális egészségükre figyelni (sokan kikérik maguknak, hogy ők nem tanárok, hanem óraadók). Sokan nem éreznek motivációt, hogy egy olyan közösségben tanuljanak, ahol nem érzik azt, hogy ők számítanak, legalább egy kicsit is.

A távoktatás előnye egyedül az anyagiak voltak. Nem kellett fizetni 20k kolit, se bérletet, se vonatutat haza, se kaját, se új ruhák, se bulik, tényleg semmit (aki vissza tudott menni a szüleihez).

2021. nov. 12. 16:01
 20/27 anonim ***** válasza:
81%
Egyetértek, azokkal akik a jelenléti oktatást pártolják. Nagyjából ugyanazok az indokaim nekem is, mint amik fel lettek sorolva, így nem szeretném megismételni.
2021. nov. 13. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!