Hogyan magoljak helyesen? Bevált módszereitek? Matek definíciók és képletek.
December 8.-án lesz egy matek vizsgám, amire kb. 60 darab tételt és definíciót kell bemagolnom (ennél a tanárnál nem kell értelmezni, csak magolni).
Nektek mi a bevált módszeretek?
Nálunk anno 100-100 volt.
Tanuld meg.
Azt értsétek meg, hogy a kérdezőnek nem elmagyaráznia kell a definíciók lényegét, hanem néhány mondatban el kell mondania a pontos definíciót.
Fogalmazhatsz a saját szavaiddal, de tömörnek és pontosnak kell lennie a megfogalmazásodnak. Nem kezdhetsz el rajzolgatni és azon megmutogatni, hogy mi-micsoda, mert nem ez kell a vizsgára. Sajnos itt nem megúszható a magolás, hacsak nem vagy akkora zseni, hogy egy definíció minden apróságát el tudd mondani néhány mondatban összefoglalva. Ha olyan bénák vagytok, mint én, akkor lehetetlen vállalkozás. Persze elmagyarázni én is eltudok egy definíciót, de ha nem magyarázatot kérnek, hanem magát a definíciót, akkor hiába értem meg, ha alapjáraton is átlag alattiak a kommunikációs képességeim. Remélem minden hülyézőnek leesett, hogy mi a probléma.
A képleteket ugyan úgy magolni kell, érteni kevés.
Csak úgy lehet bemagolni, ha ismételgeted. :(
De ne egy nap alatt akard megtanulni így az egészet. Időigényes lesz. Annyi igaz, ha érted a lényegét, akkor az megkönnyíti a magolást. Ha jövőhéten nekikezdesz, akkor lesz rá 38 napod. Ennyi idő alatt szerintem teljesíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!