Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek melyik típusú...

Szerintetek melyik típusú tanár módszerei hasznosabbak?

Figyelt kérdés

Tehát van 2 tanár. (Nem az én tanáraim csak tanár típusok)

Az egyik nagyon jófej, megtalálja a közös hangot a diákokkal, preferálja a csoportban dolgozást, nem ad sok házit. Az órák jó hangultban telnek DE az anyagot annyira nem adja le jól, néha túlzásba viszi a "jófejséget". Ez az érettségin hátrány lehet.

Van egy másik típusú tanár aki nagyon szigorú. Mindenért 1-est ad. Órák előtt mindenki retteg hogy mibe fog belekötni. Rengeteg házit ad, elvárja hogy egyik napról a másikra perfektül tudjunk mindent. VISZONT az adott tantárgyat remekül megtanítja, az érettségire is jól felkészít.

2016. szept. 30. 22:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Az 1-es, mert nem veszi el a diákok kedvét a tárgytól, és a motiváció minden másnál fontosabb olyan szempontból, hogy mennyire tudja valaki elsajátítani a tárgyat. Persze aki eleve zseni az adott tárgyból, annak úgyis mindegy.
2016. szept. 30. 23:00
 2/11 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben egyetértek az 1. válaszolóval :)

Amúgy neked mi a véleményed? :D

2016. szept. 30. 23:05
 3/11 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem is az egyes a nyerőbb, nála sokkal könnyedebben tudnak megnyilvánulni a diákok, plusz talán szívesebben tanulnak/csinálnak házit, ha bírják a tanárt. De csak akkor döntenék mellette, ha a "jó fejsége" nem abban nyilvánul meg, hogy túlzottan laza. Ha már túlzásba esik, akkor pont az ellentettje lesz, hiszen senki nem fogja igazán komolyan venni sem őt, sem a tárgyát (vagy csak nagyon kevesen). Tehát azért követelmény és határok legyenek.
2016. szept. 30. 23:15
 4/11 anonim ***** válasza:
51%
Én azt szoktam mondani, hogy "A jó tanár tanít, az igazán jó tanár demonstrál, de a legeslegjobb tanár az, aki inspirál."
2016. szept. 30. 23:17
 5/11 anonim ***** válasza:
20%

amennyiben maradandóbb tudásra vágyik a gyerek 2. ha egy laza órára akkor 1.

szerintem mondjuk mindkettő ergya. itt csak a köztes állapot tud nyerő lenni.

2016. szept. 30. 23:51
 6/11 anonim ***** válasza:
2.
2016. okt. 1. 08:53
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

Hát az igazi tanár a kettő keveréke lenne de mivel a diákoknak az a jó tanár aki pacsizik majd pajtizik velük ilyen nem lesz.

Volt 2 tanárom akiknél pont ezek voltak... én mind a kettőt szerettem.

Az elsőnél viccelődött meg nem szemétkedett sok pihenés volt. Az anyagot leírtuk a ppt-ből és kb kész:) Annak ellenére amikor magyarázott szerintem érdekes volt, de annyira ő mégsem volt az igazi.

A második pont ilyen tanár volt. MSC diplomával+ egy másik BSC-vel vállalkozó és tanár. Az óráján ha rosszul néztél kiküldött kb, de ő is poénkodott és nagyon sokat magyarázott. Vetítette a filmeket mondta hogy mit hogy. Igaz dogáknál nem adott jó jegyeket (mert nem puskáztam a mobillal) de annak ellenére tudtam a dolgokat.

Szerintem inkább a 2-es a jó.

2016. okt. 1. 09:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. okt. 1. 15:07
 9/11 anonim ***** válasza:
2. Nekem a régi fizikatanárom egy hajcsár volt, cserébe azóta is tudom, amit leadott (optika, áramkörök legfőképp).
2016. okt. 2. 18:06
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 De persze voltak kísérletek is, a könyvet kb. 1,5 hónappal fejeztük be (!!!), és az év vége fele már csak animációkat néztünk (fizikás), ismételtünk. Szóval kb. 7 hónap alatt megtanított annyi anyagot, amennyit a tanárok nagy része az egész tananyag alatt nem tud még leadni sem (az, hogy vesszük, az nem jelenti azt, hogy tudjuk meg értjük is). És senki sem bukott fizikából, pedig egyébként állandóan megy a sírás-rívás, legyen meg a 2.00 átlag, javítók stb.
2016. okt. 2. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!