Az egyetem "suli"?
Figyelt kérdés
Egyetemre járok, levelezőn. Felnőtt ember vagyok.
Rendkívüli módon zavar, amikor kérdezik, hogy "mész suliba?" :D
Egy professzorom azt mondta egyszer, s maximálisan egyetértek vele, hogy "az egyetem nem suli, a szemináriumi dolgozat nem beadandó, a szóbeli vizsga pedig kollokvium, nem pedig sima "vizsga"".
Szerintem ez igaz. Ez egy magasabb szint, még akkor is, ha kicsit felhígult a felsőoktatás.
Nem tartom magam sznobnak, de kicsit úgy érzem, hogy ezek a kifejezések degradálják az egyetemet s a hallgatókat.
2021. okt. 24. 15:46
11/17 anonim válasza:
Teljesen mindegy, ez egy névtelen oldal, nem kell ilyeneket kérdezni, hogy megpróbálhasd beazonosítani, hogy ki lehet ő.
12/17 anonim válasza:
Mert biztos én vagyok az egyik előadó, és meg akarom buktatni 🤦 Csak érdekelt hol tanul, egyébként lényegtelen.
13/17 anonim válasza:
"Mert biztos én vagyok az egyik előadó, és meg akarom buktatni 🤦"
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy ha kiderül, hogy valami kis szak, még az is lehet, hogy személyesen ismered. Márpedig egy névtelen oldalon semmi közöd hozzá, hogy ki ő.
14/17 anonim válasza:
Megkérdezte, ha a kérdező akarja, elárulja.
15/17 anonim válasza:
Egyetemistaként én is a sulit használom. A suli az az iskola becézve, az iskola meg szerintem használható bármilyen olyan intézményre, ahol oktatás folyik
16/17 anonim válasza:
Mesteres vagyok, tehát van már egy diplomám, ennek ellenére még mindig azt mondom, hogy megyek suliba. :D Számomra a suli oktatási intézményt jelent, szinttől függetlenül.
17/17 anonim válasza:
Mi is monjuk sulinak, és a gyakorlatot is szoktuk szemináriumnak nevezni, van pár latin megnevezés, amit használni szoktunk (szaktársaim is), az előadótermet előadónak hívjuk, úgy rövidebb kimondani:D Én iskolának is szoktam mondani, a ,,megyek egyetemre” kifejezést nem szoktam használni, mert néha okoskodó hangzásúnak jönne le, bár tudom, hogy nem az, csak nekem kicsit úgy hangzik:D Pl. Miért nem érsz rá? Megyek egyetemre, a suliba megyek barátságosabb kifejezés szerintem. Esetleg az intézmény nevét (rövidített nevét) is lehet mondani, pl ,,Megyek sotéra, megyek corvinusra, megyek nkere, “ stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!