Egy ilyen tanár miért taníthat egyetemen?
- Szerinte a modern dolgok (okostelefon, tablet, laptop, modern zene) egy métely, negatívum, lenézi azokat akik ezeket használják, miközben Ő is használja (?)
- Előadáson nem lehet tőle kérdezni SEMMIT, mivel elvileg erre is van külön óra nála, maximum óra után lehet tőle kérdezni.
- Azt kihagytam, hogy óra kezdetekor bezárja a termet kulccsal, hogy a "későn jövők" ne zavarják meg az óra menetét (?)
- Jegyzetelhetetlen az előadása, mivel néha koherensen beszél, máskor meg 10 percig elbeszél a semmiről, ide-oda ugrál a témákban, a lényeges dolgokat meg elhadarja / halkan mondja, alig lehet megérteni amit mond,
- Szidja az intézeti oktatókat, szerinte a fele nem is alkalmas tanárnak, már-már név szerint is sejthető hogy kikre gondol, de nem mondja ki nyilvánosan, és mindig a saját maga "sikereit" emlegeti (publikációk stb)
Mert a legtöbb hallgatónak ingyenes a képzés. Majd csak elkezditek kapizsgálni ti is, hogy elvárásai annak lehetnek, aki fizet. :)
Ha ez egy fizetős képzésen lenne, nem maradna ott, mert féltenék a bevételüket a vezetők. Hiszen a bevételük attól függ, hogy a diákok odamennek-e és fizetnek-e nekik pénzt. Itt nincs ilyen. Ti aláírtátok, hogy az állam fizessen helyettetek. Nem ti termelitek ki a tandíjat, teljesen lényegtelen, hogy ti mit gondoltok a képzésről. Ők tesznek nektek szívességet azzal, ha adnak nektek papírt. :)
Nagyon nagy mellénnyel beszélnek ebben a témakörben is azzal, aki panaszkodik az oktatás miatt. Mert hogy milyen hülye, a tanár a mindenható, biztos azért hisztizik, mert rosszul tanul... Vagy lehet, hogy azért, mert nem erre a szarra számít a félévente több százezerért cserébe például. Ezeket a dolgokat egy államis diák nem látja át és nem is érinti, hiszen ajándék lónak ne nézd a fogát.
Ugyanez van az egészségüggyel. Te vagy a hülye meg a türelmetlen, ha nem hisztizel azért, amihez alapvető jogod van.
De ha elmész magánba, a segged is kinyalják és úgy babusgatnak, mint egy tálca tojást. Persze, mert nálad van a pénz és te diktálsz.
Idős, gondolom van múltja, tapasztalata és a presztízse, meg persze a fokozata. Helyére esetleg nincs tanár vagy nem is akarják leváltani, mert a felettese hasonszőrű lehet, legalábbis tiszteli, kb egy idősek lehetnek.
Ha ez nincs, akkor nem lenne munkája, nálunk is van haszontalan oktató. Ugyanezeket nem akar normális jegyzetet írni, mert akkor a kutya se járna be hozzá, mert szarul oktat.
Látjátok a 6-ost? Erről beszéltem. Az egyetemista a hülye, akinek szívességet tesznek azzal, hogy ingyen tanulhat. Ha mindenkinek tandíjat kellene fizetni, úgy basznák ki azt, aki nem tanít tisztességesen, hogy a nyaka szakad. Az egyetemi tananyag nem nehéz. Műszaki szakon sem. Ahol sokan buknak és amire sokan mondják, hogy szar, ott nem a diákok buktak meg, hanem a tanár nem látja el a feladatát. Korrepetálok, látom, mit művel néhány nyomorult. Ha a diákok legalább fele hülye lenne, nem tudnám őket megtanítani és nem vizsgáznának le sikeresen az én anyagaimból.
Engem is így hülyéztek anno, mikor kritizáltam valakinek a módszereit... Naná, hogy kritizáltam, 300 ezrem bánta. Most már 500, mert mesterszakos vagyok. :)
Nálunk volt olyan, hogy egy egész évfolyamot megbuktatott a tanár a ZH-val. Egy másik a 0. pontban azt mutogatta, hogy az ő tárgya milyen nehéz mert 30% megy át a vizsgán...
Sok nyomorult van a rendszerben. Túl kell lendülni valahogy. Nekünk is volt olyan, hogy csak a katalógus miatt voltunk benn. Elfeküdtünk a széken és aludtunk egy órát vagy épp ment a cod egymás ellen mert a tanár folyton baromságokat beszélt. Egyik másik meg kivágott a vizsgáról mert szerinte egy alap dolgot nem tudtál és majd 1 hét múlva gyere ha van hely:D
Szar tanár nem csak ott van. Orvosin, matematika és fizika bsc-n eltudom képzelni, hogy a tanárok többsége normális viszont más szakokon tele van ilyen nyomorultakkal. Mesélte egy tanár (prof), hogy a lánya gyógyszerésznek tanult vagy minek és valami irtózatos mennyiségű anyagot kellett bemagolniuk (vegyjelek, egyenletek stb stb) és mondta, hogy semmi értelme mert a lánya is elfelejtette a nagy részét vizsga után. Ezt pedig proff mondta nem egy hülye diák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!