Egyetemen miért taníthatnak tanári diploma nélkül sokan?
Itt felnőttek vagyunk, akik felnőtt szaktekintélyektől tanulunk. Ha szerencsénk van, akkor jó arcok és emberségesek, de ez nem követelmény. Az a dolguk, hogy átadjanak egy tudást, nem az, hogy a kis lelkünket simogassák.
Pedig nagyon tudnám értékelni, hidd el, antidepresszánsokon és nyugtatókon vagyok két éve az eddigi három felsőoktatási évem alatt, de inkább ez, mint hogy babusgatva ne tanítsanak semmit.
Pedagógus szerintem a gyerekeknek kell (de nekik tényleg). Nekünk már a magunk felelőssége, hogy hogy birkózunk meg a kőbunkó tahó lőcsökkel.
A tanári végzettség alapvetően pedagógusi tudást, módszertani tárházát jelent. Azt gondolják, felnőttekhez nem kell.
Egyfelől igaz, csakhogy van a felnőttképzés önálló tudományként, s ezt sem várják el tőlük.
Mert a tudomány minél mélyebb ismerete szerintük megöl mindent.
Nem igaz, hogy általánoshoz nem kell képzettség! Tanító végzettséggel alsóban, tanárképzős végzettséggel 5-10. évfolyamokban taníthatsz. Nagy baj, hogy pl. a 6&8 osztályos gimikben ez nem elvárás, hanem TTK-s &BTK-s végzettség, s egy csep pedagógia elég...
Magam tanár, TTK-s és tréneri végzettséggel rendelkezem.
"Nagy baj, hogy pl. a 6&8 osztályos gimikben ez nem elvárás, hanem TTK-s &BTK-s végzettség, s egy csep pedagógia elég... "
Nem elég. Tanári diploma kell.
#6 -os, de ha az altalanosba is kell kulon tanari (foiskolai) vegzettseg, akkor a btk-s egyetemi szakon miert vannak kotelezo pedagogia+pszichologia orak, amin altalanos iskolai korosztalyra celozva - pl alkalmazott nyelveszet volt nekunk angol szakon, s altalanos iskolas nyelvkonyveket vettunk vegig.
???
Egyetemen azért nem kell tanári diploma, mert mindenki úgy veszi, hogy ott már felnőttek vannak, és nem kisgyerekek.
Tanári diploma a pedagógia miatt középiskolához meg általánoshoz kell, mert ott még gyerekekkel foglalkozol, és bizony néha a nevelés is rád hárul egy kisebb mértékben.
Egyetemen pedig én sem tanulnék szívesen olyantól, aki nem dolgozik a szakmában, csak azért tanít, mert pedagógiai végzettsége van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!