Hol lehet panaszt tenni egy iskola ellen, ha nem szereznek tanárt?
Figyelt kérdés
11. osztályos gimnazista a fiam, jó egyetemen szeretne majd továbbtanulni. Viszont kevés a tanáruk jelenleg, így olyan dolgok fordulnak elő, hogy magyartanárt küldenek be helyettesíteni biológiára, a kémiát a német-töris osztályfőnöke tartja év eleje óta...
Elveszik az esélyt a diákoktól, hogy bejussanak az orvosira.
2021. szept. 26. 19:14
21/24 anonim válasza:
Nálunk nem csak a reál, hanem már humán tárgyakbol sincs elég tanár. Sem közép sem általános iskolában. Úgy mondom hogy én meg tanulok egyetemistaként magyar-töri szakon és negyedik évemet kezdtem, de már megkeresett 2 iskola hogy ha lenne időm menjek tanítani. NINCS IS DIPLOMÁM! De akkora a hiány hogy bárki megfelel, aki egy kicsit is szakmabeli. Szóval most diploma nélkül tanítok és januártól már 4 osztályban hetu 20+ órában mert nincs elég tanár.
22/24 anonim válasza:
21-es és milyen? Tetszik így is a szak? Maradsz a pályán, hogy látod?
2.évfolyamos tanító szakos társaim már általános iskolában tanítanak. (3.és 4.osztály) Igen, tényleg ennyire nincs aki tanítson.
23/24 anonim válasza:
Hát az óraadó bér az jó egyházi iskolában vagyok. Így többet keresek mint egy diákmelón vagy kb ugyanannyit. De sajnos az óraadó es a rendes állás bére között nagy a különbség. Talán az egyházi iskolában magasabb lenne a fizetésem, meg itt van felszerelés a tanításhoz pl: kréta, papír és nem kell magunk venni. De már nagyon régóta vonz a könyvelés is és lehet főallásban könyvelnék és óraadóként tanítanék. Úgy ugy gondolom jobban kijönnék. A suli légkörével szerencsére nincs baj kis osztalyok vannak, tehat a fegyelmezés nem nagy feladat. A tanítás tetszik de a tanárképzés borzasztó.. szerintem ez is hozzájárul ahhoz hogy még akik jelentkeznek azok többsége is otthagyja. Szóval en lehet ilyen köztes megoldást keresek majd.
24/24 anonim válasza:
Mi iskolakban fizika fakultacio nem indult, holott beigertek. Igy hogy fogok belole emeltezni? Eleg nezehen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!