Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hol lehet panaszt tenni egy...

Hol lehet panaszt tenni egy iskola ellen, ha nem szereznek tanárt?

Figyelt kérdés

11. osztályos gimnazista a fiam, jó egyetemen szeretne majd továbbtanulni. Viszont kevés a tanáruk jelenleg, így olyan dolgok fordulnak elő, hogy magyartanárt küldenek be helyettesíteni biológiára, a kémiát a német-töris osztályfőnöke tartja év eleje óta...

Elveszik az esélyt a diákoktól, hogy bejussanak az orvosira.

2021. szept. 26. 19:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

10, De azért ha már kötelező iskolába járni a gyereknek akkor elvárhatná a szülő, hogy hozzáértő tanárok tanítsák akiknek van valami sejtésük az adott tárgyról. Természetes, hogy otthon tanulnia kell a gyereknek hisz már akkora a követelmény, hogy nem teheti meg hogy nem tanul. De az iskolában ha nem kapja meg azt az alapot ami kell egy-egy tárgyhoz akkor kérdezem én hogy miért kell neki iskolába járni?

Nehogy már egy magyar tanár tartson egy kémia órát! Nem is engedném, tiltanám törvényben! Én sem állok be kőművesnek aztán vagy sikerül az a ház vagy nem. De legalább megpróbáltam. Felháborító, hogy nem szakképzett tanár tartja az órákat!

2021. szept. 26. 23:45
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Persze felháborító, de ettől még nem lesz több tanár. Nincs más megoldás, kell egy-két jó magántanár és menni fog. Ők pontosan tudják, hogy mik az elvárások a felvételi sikeréhez.
2021. szept. 26. 23:55
 13/24 A kérdező kommentje:
Nem mindenki engedheti meg a magántanárt. Egyedülálló anyaként nevelek három gyereket, mellette albérletet fizettek, egyszerűen nem fér bele a magántanár.
2021. szept. 27. 00:03
 14/24 anonim ***** válasza:
92%

Korábban tanár voltam. Nem csak a fizetéssel voltak bajok, ami miatt otthagytam, hanem a gyerekek hozzáállásával, viselkedésével, és az az igazság, hogy a szülőkkel is. A szülők végig úgy viselkedtek a tanárral (köztük velem is), mintha valami utolsó szemétládák lennénk, akiknek kb. örömet okoz, hogy a gyereket szívathatjuk. Ha rossz jegyet kapott a gyerek, habzó szájjal jöttek be ordítani, teljesen minősíthetetlen, undorító hangnemben. Ez volt a mindennapi tapasztalat, sajnos. A gyerek felé semmilyen kritika nem volt bennük, azt meg sem hallgatták, hogy a gyerek teljesítményével mi lehet a probléma, nem, az ő gyereke a tökéletes, minden a tanár hibája. 10-ből 8 szülő ilyen, nem mindegyik egyébként, és tényleg tisztelet a kivételnek.

Ennek fényében nem csodálkozom a kérdező által felvázolt problémán, de bevallom őszintén, ott bújkál bennem az érzés, hogy meg is érdemlik ezt a helyzetet. Vagy megtanulja a társadalom tisztelni a másik embert (és itt nem is a tanárokról van szó, hanem általában a másik emberről), vagy kereshet százezrekért magániskolát. Ennyi.

2021. szept. 27. 09:55
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 14-es!

Nem is mentél vissza azóta sem a pályára? Nem bántad meg, hogy otthagytad a tanítást? A leírtak alapján biztos nem, hülye kérdés, tudom.

Megkérdezhetem, hogy mit csinálsz azóta? Tanultál valami mást?

2021. szept. 27. 09:59
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
És hogy a kérdésre is válaszoljak. Tehetsz panaszt az iskola ellen (bár ez nekem megint csak az a hozzáállás, amit az előző válaszomban leírtam a szülőkről, de mindegy), viszont elhiheted, hogy nem szórakozásból nem töltet be az iskola bizonyos tanári pozíciókat. Bár nem tudom, lehet, ezt felesleges magyarázkodnom, nem hiszem, hogy megérted, hogy ez nem a gyerekkel szembeni kitolás, és nem rosszindulat. Egyszerűen nincs jelentkező azokra a pozíciókra. A tankerületnek hivatalból meg kell hirdetnie az állást, ha megüresedik. Tehát mehetsz habzó szájjal a tankerületbe ordítani, akkor sem tudnak mit csinálni, ha nem jelentkezik senki biológia tanárnak. Keress egy másik iskolát, ahol van tanár, és járjon oda a gyereked. Ennyit tehetsz.
2021. szept. 27. 10:00
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
#14, egy cégben dolgozom, többszörös fizetésért. Soha nem mennék vissza tanítani, ez nem kérdés :D
2021. szept. 27. 10:03
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Én tavaly végeztem az egyetemen középiskolai tanárként. Alsós osztályt is akartak adni, amire nem vagyok kiképezve. Összesen 1 középiskolai osztályt kaptam. Nem mondták meg, hogy tele vannak az osztályok kezelhetetlen gyerekekkel, akik lehetetlenné tették a munkát. Nem támogattak semmiben, sőt az egyik idősebb tanárnő azt, mondta, ha nem tetszik, mondjak fel. Azonnal felmondtam 2 hét után. Most nyelviskolában tanítok online. Kényelmesen, otthonról nem kevesebb a pénzem, sőt. Soha nem megyek a közoktatásba tanítani.
2021. szept. 27. 10:06
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

17-es, köszönöm szépen!

Hasonló helyzetben vagyok, csak engem a tanító pálya érdekel. Egy cégnél dolgozom, de nagyon valószínű, hogy nem fogok váltani.

2021. szept. 27. 10:07
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, tudok olyan nagyvárost ahol egyszerűen nem találnak technika tanárt általános iskolába. Komoly a helyzet, de a fent ülők mégsem tesznek semmit.
2021. szept. 27. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!