NEPTUN? :S vki mondja el h működik légyszi
Légyszi segítsetek,mit jelentenek ezek a kifejezések pontosan:
-kötelezően választható
-szabadon választható
Most akkor miből kell választani :S Vki tegye már rendbe nekem a NEPTUN körüli dolgokat könyörgöm,mert nincs kihez segítségért fordulnom.Elvileg az elsősöknek központilag felveszik az óráikat,csak a választhatókról döntenek,de hát azt sem tudom,h mit válasszak,meg h mikor lesz szabad helyem,mivel nem látni még h milyen is az órarendem(legalábbis én nem látom :S)...mondjatok el MINDENT :'( egyszer nektek is új dolog volt,képzeljétek magatokat abba ahelyzetbe,és akk tudni fogjátok mit kéne elmondanotok,mit is kéne tudnom,mivel én azt se tudom igy h mit kéne megkérdeznem...
A kritériumi feltétel az gondolom az h anélkül(pl.tesi)nem kapod meg a diplomádat,a kötelező meg azt jelenti h azt a tárgyat adott félévben köteles vagy teljesíteni,nem te döntöd el h mikor csinálod meg.
köszönöm :(
Első vagyok =)... Nálunk Miskolcon az elsősöknek felveszik a tárgyakat, csak az idegen nyelvet, tesit, meg fizika története (nekem filozófia volt) töltelék tárgyat kell felvenni. A szak, képzés, amin vagy, egyetem honlapján keresd meg, milyen tárgyakat kell teljesítened félévenként. Ott szépen megnézed, miket kell, majd összehasonlítod a felvett tárgyakkal a neptunban. Ami hiányzik, azt felveszed.
Ha kell segítség, én segítek, csak szuszá, nem kell idegeskedni =).
Igaz nekem etr-em van de próbálok segíteni!
Nos nem tudom, hogy hova jársz de nálunk az egyetem honlapján fent van a tanterv, ez azokat az órákat tartalmazza amelyeket FEL KELL VENNED(így nem is kell agyalnod csak felveszed azokat az órákat amelyeket megadtak)
+ mi még egy könyvet is kaptunk amibe ugyanez benne van. Nálatok nincs ilyen?
A kötelezően választott tantárgyakat a nevéből adódóan muszáj felvenni mert erre fognak majd épülni a közeljövőben az óráid, a szabadon választott tantárgyak általában nem olyan fontosak (1 félévesek) ezt azért érdemes felvenni, hogy a krediteid száma meghaladja a minimumot.
Najó, azért leírom a debrecenit :)
Kötelező: első megbeszélésen kapsz majd sztem vmi tájékoztatót, mintatervet, abban benne lesz melyik félévben mi kell és mi mire épül.
Kötelezően választható: olyan tárgyak, amik kapcsolódnak a szakodhoz, de sok van belőle és ezek közül te döntöd el melyiket akarod felvenni, csak az van meghatározva, hogy ezekből hány kredit kell. (nincs félévhez kötve, amikor belefér)
szabadon választható: szintén a kredit érték van meghatározva, olyan tárgyak, amik nem kapcsolódnak a szakodhoz (ált. elég kevés kell belőle)
Nálunk nem vettek fel központilag semmit. De ha nektek felveszik, akkor is csak a kötelezőket sztem.
a neptunba úgyis oda van írva a tárgyak mellé, hogy melyik félévben ajánlott.
vedd fel azokat, amelyikeke mellet 1es van. :-)
a PE-n nekünk mindent felvettek, csak a szabadon választhatót lehetett hozzátenni. de azt hiszem nem is választottam semmit, úgyhogy minden maradt ahogy volt.
most az NYME-re járok, itt viszont semmit se vettek fel. még egy szájbavert üzenetet se küldtek neptunon, hogy mikor mit kellene tenni. minden suliba máshogy vannak ezek a dolgok.
Hell!
Corvinusos vagyok, igyekszem segíteni (bár nem KIK-es, de a Neptun az központi dolog).
Nézegesd alaposan a KIK honlapját, ott rengeteg info van, csak keresni kell.
Például ez a tájékoztató -igaz a tavalyi évre vonatkozik, de tulajdonképpen ami neked kell a tárgyfelvételről, azt megtalálod benne.
Itt van, hogy felveszik helyettetek a kötelező tárgyakat, amit módosíthatsz a regisztrációs időszakban (bár felesleges, ha az ütemterv alapján szeretnél haladni). A kötelező tárgyakat értelem szerűen kötelező teljesíteni )különben nem kapsz diplomát), de ez nem feltétlenül azt jeletni, hogy abban a félévben, amikor a tantervben szerepel (mondjuk lassabban szeretnél haladni stb., de emiatt akár csúszhatsz is 1-2 évet, szóval nem érdemes).
Ahhoz, hogy a 3. év végére meglegyen a 180 kredit (na meg plusz tudásra tegyél szert), szabadon választható tárgyakat vehetsz fel. Ezeket a mintatantervben nézheted meg (katt, excel táblázat, alul válts majdmunkalapot):
A tanszékek honlapján (vagy valahol máshol, keresgélj...) fent szokott lenni minden tárgy tanterve, amiben leírják, miről szól, miket fogtok tanulni stb. Ezek alapján ki tudod választani, melyik szabadon vál. órára akatsz menni.
A HÖK honlapján a GyIK menüpont alatt is hasznos infokat találsz (pl. "Nemzetközi szakon a kötelező- és szabadon választható tantárgyak kreditértéke: 27 és 9" - azaz minimum ennyit kell teljesítened a kötelező és szabadon vál. tárgyak közülÖ
A tesi 0 kredites, de kötelező teljesíteni.
Tárgyfelvételről találtam a HÖK honlapján egy dokumentumot, "Tájékoztató a tantárgyfelvétellel kapcsolatban" címmel
Nos, ha kihagytam valamit, csak szólj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!