Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érdemes albérletet kivenni...

Érdemes albérletet kivenni ebben a bizonytalan helyzetben?

Figyelt kérdés
Egyetemre járok,és egyelőre jelenléti oktatás van,de nem tudom meddig.Most panzióban lakok,de ez így drágább,mint az albérlet.Szerintetek megint digitális oktatás lesz

2021. szept. 12. 19:05
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
20 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mire vonatkozik a szavazás, hogy érdemes-e albérletet kivenni, vagy hogy lesz-e online oktatás?
2021. szept. 12. 19:18
 2/8 anonim ***** válasza:
96%

Hááát jó kérdés és nehéz helyzet. Kollégium nem jöhet szóba? Az lenne a legjobb választás ebben a helyzetben!

Én igaz orvosi egyetemen tanulok és csak oltottan kezdhettük el a tanévet. Majd 2 nap múlva kaptunk egy e-mailt, hogy a demonstrációs órákon kötelező maszkot viselni, a többi órán ájánlott. Másnap bejött egy doktor órát tartani, hogy készüljünk az online-ra. Kb 2 óra múlva egy műszaki karos, kolis barátom küldte az üzenetet, hogy e-mailt kaptak, hogy rendezzék a kollégiumot mert átfogunk állni a jelenléti oktatásról, online-ra. Ergo kiszámíthatatlan a helyzet, hogy mikor mondják azt, hogy holnap ne gyere. Végülis eddig is így volt, tehát nagyon nehéz okosan dönteni.

Nem tudni meddig kell fizetned így a drága panziót, viszont ha kiveszel egy albérletet az a nyakadon is marad. :( A kollégiumot vissza tudod mondani, így tulajdonképpen addig fizeted ameddig használod ameddig igénybeveszed. Természetesen a panziót is, de egy kollégium kedvezőbb árban.

Mérlegelj! Ha a távoktatást is abban a városban töltenéd ahol van az egyetem, onnan tanulnál és nem mennél vissza a szüleidhez, akkor albi. Ha haza költöznél, akkor panzió.

Ha átállunk online-ra olyan október körül, mint tavaly újévig/februárig biztos tartani fog. (hacsak nem tovább, mint tavaly) összegben jobban jössz ki ha még pár hétig/hónapig (határozatlan idő, ha tudnánk lehetne pontosabb választ is adni) fizeted a panziót, mint utána az egész távoktatás alatt az albérletet. DE természetesen függ attól is, hogy mennyiért vennél ki albit és mennyiért fizeted a panziót. Számolj! Lehet, hogy a panzió pár hétig/hónapig fizetve többe lenne, mintha kiveszel egy kis albérletet és fizeted távoktatás alatt is.

Sok szerencsét hozzá!

2021. szept. 12. 19:23
 3/8 anonim ***** válasza:
36%
Úgy vegyél ki albit, hogy a szerződésben szerepeljen, hogy online oktatás esetén felmondod a szerződést, nem kell tovább fizetned és visszajár a kaució.
2021. szept. 12. 19:48
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
#3 Már ha talál így.
2021. szept. 12. 21:06
 5/8 anonim válasza:
23%
Persze, hogy, érdemes, hiszen így támogadhatod a tulajt sok pénzzel, ami természetesen kevés neki, ezért is emelték 100.000 forint fölé az albérlet árakat,mert csórók.
2021. szept. 13. 04:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, #2, valóban a kollégium lenne a legjobb megoldás, én is ezért adtam be a kolis jelentkezést tavaly, de nincs rá garancia, hogy fel is vesznek, nálunk sem vettek fel egy csomó embert, köztük engem sem. Pláne, ha már le is járt a jelentkezési időszak, akkor végképp semmi esély.

Albérletet határozott időre most egyáltalán nem érdemes, anélkül viszont alig találni.

Nyilván bizonytalan a helyzet, mert nem tudni ténylegesen átállunk-e onlinera és, ha igen, mikor, de ha átállunk az albérlettel fogsz szívni, ha nem vagy csak későn, akkor a panzióval.

Szerintem a panzió és a még elérhető albérletek árai alapján lehet érdemes mérlegelni, hogy melyik a kisebb rossz.

2021. szept. 13. 17:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Akik a kollégiumot mondják, ti attól nem féltek hogy a koleszba is kötelező lesz? Azért kérdezem mert én is ebben a helyzetben vagyok.
2021. szept. 14. 20:29
 8/8 anonim válasza:
0%

Érdemes, hiszen ezzel támogatod a tulajdonost sok pénzzel.

Szóval én azt javaslom vegyél csak ki egy albérletet.

A tulajnak nagyobb szüksége van a pénzre mint egy bérlőnek, hidd el nekem!

Tehát add csak oda neki a pénzed.

2021. szept. 14. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!