Érdemes albérletet kivenni ebben a bizonytalan helyzetben?
Hááát jó kérdés és nehéz helyzet. Kollégium nem jöhet szóba? Az lenne a legjobb választás ebben a helyzetben!
Én igaz orvosi egyetemen tanulok és csak oltottan kezdhettük el a tanévet. Majd 2 nap múlva kaptunk egy e-mailt, hogy a demonstrációs órákon kötelező maszkot viselni, a többi órán ájánlott. Másnap bejött egy doktor órát tartani, hogy készüljünk az online-ra. Kb 2 óra múlva egy műszaki karos, kolis barátom küldte az üzenetet, hogy e-mailt kaptak, hogy rendezzék a kollégiumot mert átfogunk állni a jelenléti oktatásról, online-ra. Ergo kiszámíthatatlan a helyzet, hogy mikor mondják azt, hogy holnap ne gyere. Végülis eddig is így volt, tehát nagyon nehéz okosan dönteni.
Nem tudni meddig kell fizetned így a drága panziót, viszont ha kiveszel egy albérletet az a nyakadon is marad. :( A kollégiumot vissza tudod mondani, így tulajdonképpen addig fizeted ameddig használod ameddig igénybeveszed. Természetesen a panziót is, de egy kollégium kedvezőbb árban.
Mérlegelj! Ha a távoktatást is abban a városban töltenéd ahol van az egyetem, onnan tanulnál és nem mennél vissza a szüleidhez, akkor albi. Ha haza költöznél, akkor panzió.
Ha átállunk online-ra olyan október körül, mint tavaly újévig/februárig biztos tartani fog. (hacsak nem tovább, mint tavaly) összegben jobban jössz ki ha még pár hétig/hónapig (határozatlan idő, ha tudnánk lehetne pontosabb választ is adni) fizeted a panziót, mint utána az egész távoktatás alatt az albérletet. DE természetesen függ attól is, hogy mennyiért vennél ki albit és mennyiért fizeted a panziót. Számolj! Lehet, hogy a panzió pár hétig/hónapig fizetve többe lenne, mintha kiveszel egy kis albérletet és fizeted távoktatás alatt is.
Sok szerencsét hozzá!
Igen, #2, valóban a kollégium lenne a legjobb megoldás, én is ezért adtam be a kolis jelentkezést tavaly, de nincs rá garancia, hogy fel is vesznek, nálunk sem vettek fel egy csomó embert, köztük engem sem. Pláne, ha már le is járt a jelentkezési időszak, akkor végképp semmi esély.
Albérletet határozott időre most egyáltalán nem érdemes, anélkül viszont alig találni.
Nyilván bizonytalan a helyzet, mert nem tudni ténylegesen átállunk-e onlinera és, ha igen, mikor, de ha átállunk az albérlettel fogsz szívni, ha nem vagy csak későn, akkor a panzióval.
Szerintem a panzió és a még elérhető albérletek árai alapján lehet érdemes mérlegelni, hogy melyik a kisebb rossz.
Érdemes, hiszen ezzel támogatod a tulajdonost sok pénzzel.
Szóval én azt javaslom vegyél csak ki egy albérletet.
A tulajnak nagyobb szüksége van a pénzre mint egy bérlőnek, hidd el nekem!
Tehát add csak oda neki a pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!