Öngyilkosság lenne emelt matek nélkül pénzügy és számvitel szakra jelentkezni?
Érdemes lenne a hátralévő időben foglalkoznod az alábbi témakörökkel:
- analízis (kalkulus)
- valószínűségszámítás
Ezek azok a témakörök, amelyben az emelt szintű anyag leginkább túlmegy a középszinten.
Ezek után, ha már egyetemistaként folyamatosan tanulsz, akkor nem lesz probléma.
Ha nem is csinálsz emelt matekot, de bejársz faktra egyszerűbb lesz az életed az egyetemen.
Egyébként az összeg gazdasági szakon megvannak az "alap" matekos tárgyak, mint a már említett analízis, valszám, stb., nem csak psz-en.
Én közgazdaságiba jártam, aztán pénzügy-számvitel OKJ-t végeztem.
Jelenleg pénzügy-számvitel szakon vagyok az egyetemen.
Elég "tapasztaltnak" tartom magamat már. Úgy értem, 5 év középiskola után + 2 év egyetemn után, elmondhatom, hogy nem az emelt matek fogja a gondot okozni.
Napi szinten látom (főleg első évben), hogy menynire szenvednek azok a csoporttársak, akik életükben először hallanak ilyen fogalmakat.
Szerintem nem az a legfontosabb, legmeghatározóbb, hogy feltétlen erős matekos agyad legyen, mert nyilván nem rossz, ha értesz hozzá, de anélkül is meglehet tanulni a pénzügyes képleteket pl (csak, hogy egy példát említsek, ami VALÓBAN a szakmához kell és az nem a matek)
A számvitel pedig abszolút nem attól függ, hogy te 2-es vagy 5ös voltál-e matekból vagy, hogy emelteztél-e.
Összegezve én azt mondom, hogy nem attól kell félni, hogy nincs emelt matekod, hanem attól, hogy sosem hallottál még a közgazdaságtanról.
Természetesen meglehet előtanulmány nélkül is csinálni és nem lehetetlen, de nem a matek a mérvadó.
Egyébként: 3-as matek érettségivel: Államis alapképzéses vagyok.
Szerintem nagyon nincs köze hozzá, hogy milyen voltál gimnáziumban matekból.
Én mérnökinformatikus szakra járok BMEn.
Rengeteg szak társam első félévben emelt matekos, emelt fizás, OKTV (nem tudom jól írom-e a nevét) versenyeken vett részt.
Lényegében ide kerültek mindenhonnan a stréber kockák.
Mégis az Analízis1 tantárgyat sok emelt matekos elbukta, mert az a tudás amit emelt matekon megszerzett elfakult érettségi óta, meg maga az anyag nagyon hamar felzárkózott és sokkal részletesebben kérte, mint ahogy valaha is tudnia kellett az érettségire.
Szóval szerintem egyátalán nem számított legalábbis itt hogy ki rakott emelt matekot.
Nem tudom milyen szintű a matek az általad említett szakokon, de ha nálunk mérnökinformatikán semmit sem jelentett az emelt matek gondolom ott sem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!