A SOTE általános orvos szakon helyileg hol vannak az órák?
Van a Nagyvárad téren az Elméleti tömb, ott vannak az elméleti órák?
Amikor meg gyakorlat van, akkor ide-oda ingáznak a hallgatók a Klinikáknál a különböző épületek között, attól függően, hogy éppen milyen területre vonatkozik a gyakorlat? Mert láttam hogy szinte mindennek van külön épülete, fogászat, szemészet, szülészet, stb.
Kíváncsi vagyok, hogy van ez, én nem fogok oda járni, meg ismerősöm sincs ott, csak érdekel.
Nagyjából. Azzal a különbséggel, hogy az alapozó tárgyak órái nem csak a NET-ben vannak, hanem (főleg az első 2 évben) az Elméleti Orvostudományi Központban (EOK) és az Anatómiai Intézetben is, illetve klinikák nem csak a Klinikáknál vannak, hanem van egy klinikai tömb a Corvin negyed és a Kálvin tér között félúton, meg még a Városmajor is. Volt még a Kútvölgyi Klinikai Tömb is, de az ebben a formájában tavaly megszűnt.
De nem is csak a klinikákon lehetnek a gyakorlatok. Nekem volt olyan belgyógy félévem, amiben a Szent Lászlóba, vagy épp a Szent Imrébe jártam hetente (ez még a tömbösített oktatás előtt volt). Illetve a nyári és a hatodéves gyakorlatokat (amikor több hétig minden nap egy helyre jársz) bármilyen akkreditált oktató kórházban csinálhatod, akár másik városban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!