Máshol is ilyen a levelező?
Lehet, hogy így fért bele az idejébe az oktatónak.
Én most megyek levelezőre, órarend pedig úgy van, ahogy 1# írta 2x4 óra
Megnéztem, nálam nincs ilyen, hogy bármi is 4 órás lenne. :( Minden egyben, tömören.
Olyanom van még, hogy Gazdasági matekból két nap is lesz a félévben, mindkétszer reggel 8tól délután 4ig. Azt mondjuk nem is tudom, hogy gondolták, hogy egy ilyen tömény számolásos tantárgyat így leoktatnak 2 alkalommal, ráadásul egymás után.
Hiányzás?
Nálunk nem érdekli az oktatókat. Azt mondják, levelezőn tisztában van azzal az ember, hogy a hallgatók tanulnak, családjuk van, nem érnek rá. (kevés kivétel van, azért van néhány gyakorlati óra, amin muszáj ott lenni - de ha az ember amúgy máskor ott van, akkor ezt is ki tudja magyarázni, van, amit otthon lehet pótolni)
Az anyagot leadja, digitálisan kiadja (jellemzően ppt-t), a kötelező/ajánlott irodalmat megmondja/leírja. Aki nem volt ott, az tanul, készül ezek alapján.
De azért azt jó tudni, hogy az oktatók itt is jegyeznek meg arcokat. Vagyis könnyebben ad jobb jegyet olyan embernek vizsgán, akit már látott korábban.
*tanulnak helyett *dolgoznak
Bocsi :P
Persze, ilyen követelmények leírva nálunk is vannak. De katalógus a legritkább esetben van. És ahol van is, elmondja a tanár, hogy csak saját kíváncsiság, hogy kik vannak ott, de nincs jelentősége.
A legjobb, amikor konzultáció legvégén van a "katalógus". Nem kell jelen lenni, a tanár mindenkit elenged akinek dolga van, busza megy, nem akar sötétben vezetni... majd óra végén katalógus és közli, hogy akkor ezeknek +1 jegy a vizsgán.
Illetve olyan is van, hogy nem kötelező jelen lenni, dögunalom, felesleges tölteléktárgy, 4-en lézengünk az egész teremben, bejön a tanár, közli, hogy oké ezeknek ötös, a többivel meg majd vizsgán találkozik.
Ilyen nálunk is volt, hogy +1 jegy azoknak, akik megjelentek órán, mert dupla lyukas volt az óra előtt, és a banda 90%-a lelépett.
A kedvencem ugyanettől a tanártól az volt, amikor ZH-n kérdés volt, hogy hogy hívják az óraadó tanárt és melyik nap van az óra. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!