Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha kirúgnak egyetemről és...

Ha kirúgnak egyetemről és törölnek a hallgatói névsorból, az azt jelenti, hogy ott már nincs adat rólam?

Figyelt kérdés

megszűnt a hallgatói jogviszonyom, azt írták, törölnek a névsorból.

nem diplomáztam tehát ott le, nem fejeztem be a tanulmányaimat.

ez azt jelenti, hogy ott már nem vagyok a rendszerben, nincs adat rólam?

ez amúgy 10 éve történt.

2021. júl. 31. 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
DE, az adatok megmaradnak, csak a jogviszony szünik meg.
2021. júl. 31. 14:48
 2/9 A kérdező kommentje:

azt írták, h. TÖRÖLNEK a névsorból.

akkor milyen adat marad meg?

a neptunom is megszűnt.

2021. júl. 31. 14:53
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Minden személyes adatod megmarad, amit megadtál beiratkozásnál. Jegyeid is, minden, ami addig történt veled. Csak a jogviszony szűnik meg.
2021. júl. 31. 14:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A személyes adatokat az intézmény a jogviszony megszűnésétől számított 80 évig köteles megőrizni a felsőoktatási törvény 3. melléklet I/A pontja szerint (ugyanitt olvasható, hogy egyébként pontosan milyen adatokat jelent ez).

[link]

Minden adatod megvan, kérésedre ki is adják (pl. kérhetsz leckekönyv-másolatot), csak a Neptun hallgatói felületéhez való hozzáférésed szűnt meg.

2021. júl. 31. 15:44
 5/9 anonim ***** válasza:
58%
A Felsőoktatási Információs rendszerben is benne vagy, minden adatoddal.
2021. júl. 31. 16:54
 6/9 A kérdező kommentje:
csak 2006 óta van a fir, én azelőtt kezdtem.
2021. júl. 31. 17:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor "csak" papíron van meg az irattárban, ha azóta nem töltötték fel manuálisan az adatokat a Felsőoktatási Információs rendszerbe.
2021. júl. 31. 17:34
 8/9 anonim ***** válasza:
22%

nem szűnik meg a neptuod, ha mashova beiratkozol majdnem biztos, hogy ugyanazt a neptunkodot fogod kapni

azt jeleni, hogy torolnek a nevsorbol, hogy torolnek az jogviszonnyal rendelkezok kozul, de taroljak az adatokat es FIR-be is tovabbitjak, ugyfelkapun keresztul meg is tudod nezni

mindegy, hogy mikor kezdtel, a FIR-t pont azert hoztak letre mert voltak akik az allam penzen x db kepzesben reszt vettek, es ezt szerettek volna megszunteti, valamint igy egyzserubb kiszurni a hamis diplomaakat

csak a kozepiskolai naplot 50 evig kell megorizni, a felsooktatasi adatokra is van szabaly

2021. júl. 31. 19:04
 9/9 A kérdező kommentje:

másik egyetemre is jártam, és nem az volt a neptunom.

én ezen a másik egyetemen nem szereztem diplomát.

2021. júl. 31. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!