Ha kirúgnak egyetemről és törölnek a hallgatói névsorból, az azt jelenti, hogy ott már nincs adat rólam?
megszűnt a hallgatói jogviszonyom, azt írták, törölnek a névsorból.
nem diplomáztam tehát ott le, nem fejeztem be a tanulmányaimat.
ez azt jelenti, hogy ott már nem vagyok a rendszerben, nincs adat rólam?
ez amúgy 10 éve történt.
azt írták, h. TÖRÖLNEK a névsorból.
akkor milyen adat marad meg?
a neptunom is megszűnt.
A személyes adatokat az intézmény a jogviszony megszűnésétől számított 80 évig köteles megőrizni a felsőoktatási törvény 3. melléklet I/A pontja szerint (ugyanitt olvasható, hogy egyébként pontosan milyen adatokat jelent ez).
Minden adatod megvan, kérésedre ki is adják (pl. kérhetsz leckekönyv-másolatot), csak a Neptun hallgatói felületéhez való hozzáférésed szűnt meg.
nem szűnik meg a neptuod, ha mashova beiratkozol majdnem biztos, hogy ugyanazt a neptunkodot fogod kapni
azt jeleni, hogy torolnek a nevsorbol, hogy torolnek az jogviszonnyal rendelkezok kozul, de taroljak az adatokat es FIR-be is tovabbitjak, ugyfelkapun keresztul meg is tudod nezni
mindegy, hogy mikor kezdtel, a FIR-t pont azert hoztak letre mert voltak akik az allam penzen x db kepzesben reszt vettek, es ezt szerettek volna megszunteti, valamint igy egyzserubb kiszurni a hamis diplomaakat
csak a kozepiskolai naplot 50 evig kell megorizni, a felsooktatasi adatokra is van szabaly
másik egyetemre is jártam, és nem az volt a neptunom.
én ezen a másik egyetemen nem szereztem diplomát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!