Szerintetek mi lehet az oka, hogy SE ÁOK-ra idén ennyivel többen jelentkeztek? Az elmúlt években rendre 1500-1600 körüli jelentkező volt, idén 1874. Tudom, nem ez a legfontosabb adat, csak érdekel, és július 22-ig annyi idő van hülyeségeken agyalni!
Egyrészt jelentkeznek azok, akik tavaly kihagyták az egészet a vírus miatt. Vagy újrafelvételiznek, mert nem tetszett/megbuktak online laboron. Ez a kisebbik része.
Viszont ugyanúgy a covid miatt hatalmas figyelmet kaptak az orvosok. Annyira mindenképp eleget, hogy mindenkiben felmerüljön a kérdés.
Én erre tippelnék, de nem vagyok és nem is leszek orvosis.
Sok sikert a felvételidhez!
Lehet pszichológián pont nem, de én is ismerek személyesen olyat, aki 19ben lecsúszott az áokról, etkn van és most beadta, mert “hát milyen alacsony volt a ponthatár”
Pszichón simán lehet hogy tavaly valakik lecsúsztak és újraérettségizés reményében most megpróbálják, hátha a maradék pont ami nem jött össze tavaly. Meg persze ott van az a réteg akinek nem lett meg minden érettségije tavaly.
Tudom, hogy minden évben vannak újrapróbálkozók, viszont 2018-19ben csak emelkedtek a ponthatárok. Hirtelen esés miatt, viszont most jóval több ismerősömben éledt fel a “vágy” hogy 10-15 pontos esés pont elég lenne neki. Meg még mindig ott vannak azok, akik tavaly nem érettségiztek, vagy csak ősszel.
Meg azért megnézném, hogy nem eühöz kötődő szakokon nem lett-e csökkenés. Eddig is népszerű volt a pszichológia, covid alatt biztos hogy mégjobban az lett, de simán lehet hogy más helyekről “vándoroltak” át erre a szakra az emberek. (Mivel nem néztem így nem hiteles, de simán lehet, hogy bioszra kevesebben jelentkeznek mint eddig, mert többen próbálják a pszichológiát, orvosit.)
Hát majd kiderül hová mozdulnak a pontok. De mint írtam pszichológián tavaly nem volt pontcsökkenés, sőt, volt ahol nőtt. Az orvosi én is valószínűsíti, hogy a nagy tavalyi pontcsökkenés miatt próbálkoznak többen, hátha.
Mwg arra gondoltam, hogy tavaly esetleg többen kihagytak egy évet, mert nem akartak online egyetemet kezdeni. Idén ha jól emlékszem olyan 2000 fővel jelentkeztek összesen többen. Nagyon kíváncsi vagyok lesz-e ennek a pontokra jelentős hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!