Vélemények az ELTE Nemzetközi gazdálkodás szakáról?
Főleg az angol nyelvű képzés érdekel.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Tényleg, mi értelme az ilyen válaszoknak?
Az alkalmazott közgazdaságtan szak egy teljesen más karon (TÁTK) volt, rég meg is szünt, ahogy a teljes eltecon is.
Az ELTE GTI egy 2017-ben a BME GTK-ból kilépett oktatókból alakult új kar, egyetelen közös oktatója nincs az egykori másik szakkal. A Corvinus után az ország második legnagyobb ilyen angol nyelvű szakja, kb. 200 fős, idén 410 felett lehetett csak bejutni, önköltségesként is. Egyértelműen a 2. legjobb ilyen hely. Nézd amúgy a eti.elte.hu-t.
Én angol nyelvű NG-re járok, most leszek másodéves.
A tanárok angolja eléggé hullámzó minőségű, van aki teljesen korrektül tud mert pl. USA-ban tanult, van akinek pedig annyira tragikus a nyelvtudása, hogy teljesen aláássa az óra minőségét. Anyanyelvi tanárunk egyetlenegy volt, ő a Közgáz I.-et tartja a második félévben.
Az angol képzés nyilván közel sem váltja ki azt, mintha egy angol vagy egy jobb külföldi egyetemen tanulnál, de a nyelv szinten tartására nem rossz.
A tantervünk elég érdekesen van felépítve, én szerintem sok az üzleti jog és a tölteléktárgyak és lehetne több közgáz és pénzügy, de ez ízlés és beállítottság kérdése. A Matek I.-II. sokkal kevésbé sz*patós mint BME-GTK-n vagy akár a BGE-n, azt tudom. Ja és ami még fontos, hogy Számvitel I.-II.-n nem ugyanazt tanuljuk angolul mint a magyarosok, mi az IFRS-t, ők meg a magyar számviteli rendszert. Ez csak azért számíthat mert egy kkv-nál azt se tudják mi az az IFRS, de egy nagy multinál meg előny lehet ha ismered.
Ja és fontos hogy kb. fix órarend van, szóval nem nagyon tudod variálni hogy pl. két-három napra besűríted az összes órádat, vagy mindig csak délelőttre veszel fel, ilyesmik.
Nekünk első félévben a hétfő volt üres nap, kedd-szerda-csütörtökön asszem mindig 3-3 óra, pénteken általában csak 1-2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!