Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményed a BME gazd....

Mi a véleményed a BME gazd. Men, illetve nemzetközi gazdálkodás szakáról?

Figyelt kérdés

-diploma értéke

-suli színvonala

-oktatók

-tanulmény nehézsége

-közösség

-elhelyezkedés

felvi rangsort láttam már, de én tapasztaltokra lennék kíváncsi

köszi:)

2010. máj. 12. 10:16
 1/3 anonim válasza:

Szia. Nem tapasztalatból írok, de azért remélem segít. Szeptembertől megyek egyetemre, és a BME-nemz.g.-t jelöltem első helyen (pedig valószínűleg Corvinus GTK szakokra is elég pontom lesz/kivéve az ng-t), úgyhogy ezt a témát már párszor körbejártam, érdeklődtem másoktól. Egy ismerősöm gm-re jár BME-re, és nagyon becsülöm őt, okos, tehetséges, és szeret ott. Amit még hallottam a BME közgáz szakokra, hogy bár a Corvinus diplomák értéke jobb a munkaerőpiacon, többet tanulsz BME-en, jobban rá vagy szorítva a tanulásra, és azért a BME-GTK-s diplomával is elég jól el lehet helyezkedni. A GTK-s oktatókról nem sok jót hallottam, a közösség viszont állítólag nagyon jó.

Az Educatio kiállításon a pult mögött álló emberke azt mondta, a BME-n több hangsúlyt fektetnek arra, hogy gyakorlatiasabb legyél. Ezt én arra értelmeztem, hogy valószínűleg nem csak 'könyvbújás' és elmélettanulás lesz, hanem arra tanítanak, hogy a gyakorlatban is jobban boldogulj.

Azért így a végére megjegyzésként hozzáfűzném, hogy ezek mind az általam levett információk, lehet más sokkal negatívabb irányból állna neki a kérdésnek. Valódi tapasztalataim, amiket közvetlenül szűrhetnék le, még nincsenek, de azért remélem egy kicsit tudtam segíteni.:)

2010. máj. 20. 16:59
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi:) és am miért nem jók az oktatók?
2010. máj. 20. 19:12
 3/3 anonim válasza:
Mivel a Műegyetem alapvetően mérnöki egyetem, úgy hallottam lenézik a GTK-sokat, és ez van amelyik tanárban is benne van, hogy akkor nekik máshogy magyaráz. Lélektanilag nem előnyös, ha tudod ezt, és nem mersz visszakérdezni ha nem értesz valamit, mert hülyének tart ezért. De az is lehet, hogy ez csak rosszindulatú pletyka. Mert azért többi egyetemhez képest elég nehéz elvégezni egy BME-t, úgyhogy valószínűleg elég sok tananyag van, amin ki lehet bukni. Már pedig ha ez van, akkor tanítanak is. Csak fel kell venni a tempót, az lehet a nehéz. Szóval az is lehet, hogy azért nincsenek kedvelve, mert sokan nem bírják a követelményeket. Azért azt hiszem itt is úgy van, mint más helyeken: vannak jó és rossz tanárok is. Szerencsén múlik, hogy ki kapsz ki.
2010. máj. 21. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!