Mi a véleményed a BME gazd. Men, illetve nemzetközi gazdálkodás szakáról?
-diploma értéke
-suli színvonala
-oktatók
-tanulmény nehézsége
-közösség
-elhelyezkedés
felvi rangsort láttam már, de én tapasztaltokra lennék kíváncsi
köszi:)
Szia. Nem tapasztalatból írok, de azért remélem segít. Szeptembertől megyek egyetemre, és a BME-nemz.g.-t jelöltem első helyen (pedig valószínűleg Corvinus GTK szakokra is elég pontom lesz/kivéve az ng-t), úgyhogy ezt a témát már párszor körbejártam, érdeklődtem másoktól. Egy ismerősöm gm-re jár BME-re, és nagyon becsülöm őt, okos, tehetséges, és szeret ott. Amit még hallottam a BME közgáz szakokra, hogy bár a Corvinus diplomák értéke jobb a munkaerőpiacon, többet tanulsz BME-en, jobban rá vagy szorítva a tanulásra, és azért a BME-GTK-s diplomával is elég jól el lehet helyezkedni. A GTK-s oktatókról nem sok jót hallottam, a közösség viszont állítólag nagyon jó.
Az Educatio kiállításon a pult mögött álló emberke azt mondta, a BME-n több hangsúlyt fektetnek arra, hogy gyakorlatiasabb legyél. Ezt én arra értelmeztem, hogy valószínűleg nem csak 'könyvbújás' és elmélettanulás lesz, hanem arra tanítanak, hogy a gyakorlatban is jobban boldogulj.
Azért így a végére megjegyzésként hozzáfűzném, hogy ezek mind az általam levett információk, lehet más sokkal negatívabb irányból állna neki a kérdésnek. Valódi tapasztalataim, amiket közvetlenül szűrhetnék le, még nincsenek, de azért remélem egy kicsit tudtam segíteni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!