Szerintetek melyik éri meg jobban? FOSZK+alap vagy közben átmenni?
Első évemet végeztem FOSZK-on. Mindenképp szeretnék alapot is de nem tudom, hogy érdemesebb befejezni ezt és utána az alapot vagy most 1 év után a jelenleg, amivel megvagyok átmenni.
Viszont csak fizetősre vennének fel, most államin vagyok. A kettő között kb félév eltérés van végzés szempontjából.
Amit még érdemes megjegyezni, hogy gazdasági szakról van szó a matekkal kicsit hadi lábon állok ezért gondoltam, hogy előbb befejezni és utána átmenni mert akkor már van valami papírom ha az alap nem sikerülne. (Ez csak a vész forgatókönyv)
Ha átmész alapra és elfogadtatsz krediket foszkról akkor nem adhatod be a Biztos Jövő Ösztöndíjra a pályázatot.
Amin szép összegeket lehet nyerni.
Szerintem már végezd el a foszkot, arra kapsz többletpontot is és utána jelentkezz alapra. Lehet, h a pontszám is lejjebb megy addigra. Csináld meg a nyelvvizsgát vagy írd újra az emeltet vagy vhogy szerezz pontot.
A foszk után az alapon rövidhetsz 1 félévet, ha ügyes vagy. Vegyél fel több kreditet egy félévben.
Tudtommal a foszk után van lehetőség 4 félév alatt elvégezni az alapszakot. A BGE honlapján lévő tanterv legalábbis így mutatja. A tantárgyaid nagy részét elfogadják, a többit pedig 2 év alatt el tudod végezni.
Illetve a foszk oklevél alapján is számolnak már pontokat, felvin fent van a táblázat. Ha eléred a 4-es vagy 5-ös átlagot és van egy nyelvvizsgád még államira is felvesznek (nem kell érettségivel bajlódni).
Én a helyedben mindenképp befejezném ezt, munkát is könyebb találni ilyen papírral addig amíg nincs meg a diploma.
2es vagyok úgy értettem az 1 félév rövidítést, h a 4 félév helyett 3 félév alatt végzed el.
Így időben 2+1,5=3,5 év, mint az alap. Ráadásul 1 állami félév vagy tandíjktg. megmarad.
Igen, a foszk alapján is számolnak felvi pontokat, ha az jobb, mint az érettségid volt.
A nyelvvizsga a diplomához úgyis kell, érdemes előbb megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!