Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem fognak felvenni egyetemre?

Nem fognak felvenni egyetemre?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ma a felvin meg lehetett nézni, hogy hány pontunk van eddig azokon a szakokon amelyeket valasztottunk. En kettot valasztottam, gazdasaginformatikat es kereskedelem es marketinget. A gazdinfon 0 pontot ír a felvi :( azt írja hogy 279 pontom lett, es 280 pont a minimum :( ez teljesen hulyeseg, mert a masik jelentkezesemen 365 pontom lett :( viszont oda a kevés :( nagyon szomorú vagyok, felhivtam az oktatasi hivatalt ahol tul sokat nem segitettek :( most akkor buktam a felvetelit? :(

Pedig a bizonyitvanyom is jol sikerult es az erettsegim is, mellette emelt angol ötös es nyelvvizsga, de mind hiaba :(

2021. júl. 6. 00:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Az a poén, hogy beírtam google-be, hogy:

gazdaságinformatika szak emelt érettségi

1. helyen kiadta, hogy milyen tárgyakat számítanak be emelt érettségiként:

matematika (ezzel mindképpen számolnak a pontszámításkor)

Ezen kívül beszámítják még:

biológia

fizika

informatika

történelem (érdekes de ezt is)

Tehát angolból lehet 100%os emelt akkor se számítják be.

2021. júl. 6. 11:33
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos csak a felvételi tárgyakból tett emeltért adnak pluszpontot :/

Felvin megnéztem, gazdinfóra ezek lehetnek felvételi tárgyak:

matematika és

fizika v. gazdasági ismeretek v. informatika v. történelem v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(16) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy

Annyit tudnék még tanácsolni, hogyha semmiképpen sem szeretnél kihagyni egy évet, jelöld meg az önköltségest a kereskedelem és marketingen. Nem tudom pontosan melyik egyetemre jelenkeztél, de önköltségesen sokszor a 300 pont körülieket is felveszik.

Júli 8-ig jelölheted meg a korábban megjelölt államis szak önköltségesét, ha jól tudom.

Másik tippem, ha nem vesznek fel sehová, augusztus 9-től pótfelvételizhetsz. Persze kérdés, hogy milyen szakokat hirdetnek meg pótfelvételire, de nézz körül majd, hátha találsz olyat, ami tetszik.

2021. júl. 6. 13:39
 13/15 anonim ***** válasza:
24%
Pótfelvételin már csak költségtérítéses szakokat hirdetnek.
2021. júl. 6. 14:00
 14/15 anonim ***** válasza:
88%

Ez nem igaz. Itt a tavalyi lista, hogy miket hirdettek meg.

[link]

2021. júl. 6. 15:16
 15/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
2021. júl. 11. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!