Melyik Budapesti / SOTÉs kolesz a legjobb?
ÁOK-on szeretnék tanulni és érdekelne, hogy melyik kollégium a legjobb. Melyik van közel a kar épületeihez? Melyek felújítottak, melyikben hány ágyas szobák vannak, valamint WC, konyha és fürdő hogyan van....?
Valamint magán / egyházi és egyéb kolik mennyire jók, milyen tapasztalataitok vannak.
Köszi mindenkinek!!
Itt találsz információt a SOTE kollégiumairól:
Személyes vélemény/tapasztalat: a Balassa (Tömő) és a Markusovszky (Rezső) a két nagy koli, sok férőhellyel. Bejárás szempontjából jó helyen vannak, de a komfortfokozatuk nem a legjobb, a szobák nagy része háromágyas és szintenként van WC, zuhanyzó és konyha. A Tömőnek nemrég lett kész a felújítása és a szobákban is van csap. A honlapon említik a Rezső 2017-es nyílászárócseréjét, de ez máig sem valósult meg. Én kb. 5 évig voltam rezsős, nem egy kacsalábon forgó palota, de ki lehet bírni.
A Korányi (Hársfa) egy szakkollégium. Szóval egyszerre egy szervezet, aminek tagja lehetsz és egy hely ahol lakhatsz, ha tag vagy. A tagságnak viszont feltételei vannak tanulmányi eredmény, tudományos és közösségi munka terén.
A Selyéről volt egy hír pár éve, hogy szakkollégiumként fog tovább működni, de abból nem tudom, mi lett. Soha nem ismertem senkit, aki ott lakott.
A Kátai és a Bókay kisebbek, jobban felszereltek, mint a Tömő-Rezső páros, de a központi épületektől távolabb, Angyalföldön, illetve Újpesten vannak. Főleg ETK-sok lakják őket, mert nekik ott is vannak óráik.
en rezsoben laktam, baromi lepusztult de cserebe hihetetlen olcso es az egyetem szempontjabol nagyon jo helyen van:)
ha orvosi a cel a tomon es ezen kivul a masikak lehetetlen messze vannak, sok idot elvesz az ingazas
a tomo valoban fel lett ujitva de foleg csak kivulrol a belter ujitasa meg csak terv
a rezsoben vhogy folyton furnak-epitkeznek de semmi eredmenye nem latszik xd
A Rezsőbe vagy Tömőbe könnyebb bejutni elsőéves orvosisként?
Köszönöm a válaszaitokat, hasznosak voltak, persze szívesen várnék még másokat is.
Akkor a Rezső és a Tömő vannak jó helyen, ahogy értelmezem. Melyik épületek fognak számítani, gondolom a Nagyvárad tér nagyon...?
Szia!
Az első 2 évben a Nagyvárad tér még nem, majd csak utána.
Eleinte az EOK és Anatómia Intézet fog számítani
Kedves, hogy érdeklődsz #9. :) .
Végül egy kis sorrendmódosítás után egy vidéki egyetemen kezdem az ÁOK-ot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!