A budapesti Metropolitan egyetem jó egyetemnek számít? Személyes tapasztalatok?
"Miért?"
Nem tud semmilyen konkrét indokot írni, maximum valami hülye kitalációt, hogy egyszer dolgozott/ismert metust, és nem tudott osztani sem!!
valami kis BGE troll aki azt hiszi mennyivel különb egyetemre jár.
Teljesen rendben van a tervezőgrafika képzése a Metunak szerintem, ha megfelelő portfóliód lesz fel fognak venni, mivel nem az egyetemen fogod normálisan megtanulni (nem, még a MOME-n sem) a programokat. Maximum alapokat ad egy képzés.
Ugyan olyan mint bármelyik másik fos magyar egyetem. Minimális különbségek vannak. Corvinuson elég cool, hogy van egy külön bloomberg terem, ettől függetlenül a curriculumok egy külföldi business school-hoz képest még mindig Makó Jeruzsálemtől kb.
Itt még mindig a szopatás a minőség mérőfoka, kint pedig a gyakorlatorientált oktatás (nem csak marketingdumaként), csoportmunkák, esettanulmányok, beadandók, kis létszámú kurzusok, prezentációk...
Elmész például a Chicagói Egyetemre, és körbevesz a jelenlegi pénzügyi akadémiai elit (Fama, Cochrane, Thaler), ilyet egy magyar egyetem soha a büdös életben nem fog tudni megengedni magának.
Aki teheti szerintem külföldet célozza meg, minimum Ausztriát.
Pozitívum, hogy az épületek rendesen karban vannak tartva, szép környezetben van. Az összes emeleten van mellékhelység mindegyik nem számára, - bizonyos épületekben kettő is, amik modernek, tiszták, fertőtlenítős szappan is van bőségesen, míg bizonyos állami intézményekben még a WC papír is luxuscikknek számít, annyira garasoskodnak mindennel.
Viszont ami extrém szembetűnő (és ez csak akkor tűnik fel, amikor már ténylegesen a hallgatójuk vagy), hogy az egyetemeken egyébként TILOS politikai részrehajlás kérdését nem igazán tartják be.
Az ott tanító pedagógusok 90%-a (a művészetiseknél nem tudom, mi a helyzet ilyen téren) elég erős baloldali propagandaszöveget tol, ami kívül zöld, belül vörös, és mindez ügyesen bele van szőve az egész tananyagba.
Amikor bizonyos órák úgy telnek el, hogy a háromnegyede jobboldali politikusok, illetve nyíltan keresztény közszereplők mocskolásáról szól, és “Elk*rtuk bácsi” barátait, a külföldi migrivédő kamu-feminista politikusokat, meg a Greta Thunberg féle “elnyomott” indigógyerekeket kell kvázi istenként tisztelni… na… arra azt mondom, hogy elég para…
Hozzáteszem: mindegyik szélsőségtől rosszul vagyok, ami jelenleg itthon megy, nem arról van szó, hogy bármilyen elvemet ezzel sárga tiporják, vagy kognitív disszonanciába taszítanának a “térítgetéseikkel”. 😂 Viszont az ilyen fokú részrehajlás szerintem már RÉG túllépett egy határt, és messze nem “országos szinten magas színvonalúnak tartott” intézményhez méltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!