A budapesti Metropolitan egyetem jó egyetemnek számít? Személyes tapasztalatok?
1. Hogy venné már át a vezetést a közgazdaságtudományok területén egy egyetemnek kinevezett főiskola? 🤣🤣🤣
Tudod az egyetemhez többek között 2 fő dolog kell: tanárok és diákok. Egyelőre a jó tanárok a Corvinuson, ELTE-n, PTE-n stb. vannak, és a jó diákok is ide igyekszenek. A METU a Milton Friedmannal, Edutussal stb. focizik egy ligában, még a BGE-t se tudja megszorongatni... hogy venné már át a vezetést? 😂😂😂
Az országban egy darab egyetemen van, ahol vannak közgazdaságtani szakok és komoly közgazdaságtani kutatás folyik (Corvinus). (Ismét kiemelem, a közgazdaságtan nem összekeverendő a gazdálkodástudományokkal/üzemgazdaságtannal.) Ezt az egyetemet egy szűk hónapja hagyta ott az MNB, amelynek saját intézete volt. Megszűnik az intézet, az MNB pénzügyi támogatása és az MNB-s oktatók (gyakorlatilag ők vitték a hátukon eddig a közgazdaságtan oktatását, a kutatást meg végképp) java is otthagyja a Corvinust.
A szakítás után egy héttel jelentette be az MNB, hogy megvette a METU-t. Nem nehéz rájönni, hogy miért történt ez: közgazdaságtnai szakokat akarnak rajta indítani. Így lesz két ilyen egyetem az országban, ahol oktatnak közgazdaságtant. Teljesen reális, hogy ezen a területen átvegye a vezetést a METU.
Legközelebb mielőtt így lehurrogsz, nem ártana tisztában lenni egyrészt a tudományterületekkel, másrészt az aktualitásokkal.
3. Tényleg mondtál pár új dolgot, ennyire nem követtem, mi történt, de amúgy az elteconnal mi lett?! Angol nyelvű alkesz közgáz szak van, úgy tudom. A magyar nem indul többet?
A PTE-n van GPME szak újabban, ez bizony hardcore közgazdaságtan: [link]
Hát nem tudom. Csodálkoznék, ha a METU hirtelen kutató közgazdászokat kezdene el termelni.
Metropolitan nagyon lent van, oda biztos nem tanácsolnám senkinek sem hogy menjen.
Amikor csúnyán és talán igazságtalanul is büfészakokról beszélnek az emberek, akkor többnyire a METUn tanulhatókról van szó.
Csúnyán fogalmazva a BME retartdást testvére,mert a METUnak is BME lenne a rövidítése, ha az már nem lenne foglalt. Ez csak egy rossz vicc, de szemlélteti a valóságot.
A lényeg, hogy nem egy jó egyetem.
Az ELTE alkalmazott közgazdaságtan szakjáról nem hallottam, de nem is találtam róla semmi infót sem a felvin, sem a honlapjukon. Nem az alkalmazott matematikával kevered?
A pécsinek utánanéztem, tényleg nekik is van már GPME-jük. A tanterv még nem elérhető, úgyhogy nagyon friss lehet a dolog. Kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni belőle. Ettől függetlenül azért ne gondoljuk azt, hogy versenyezni tudnának az MNB-vel, mert sem a szaktudásuk, sem a forrásaik nincsenek meg hozzá.
Nekem egy ismerosom jar oda gazd menre. Ugy kap otosoket, hogy full hule.
A diplomamunkajat sem tudja megirni, mert nem tudja ertelmezni a kovetelmenyeket. Azt sem tudja, mi az, hogy szakirodalom.
Vegig kituno volt az egyetemen.
Egy vicc az egesz!
csúnya lesz, de igaz: azok választják többnyire a METU tervezőgrafikát, akiket nem vesznek fel a MOMEra vagy meg se jelölik,
mert tudják, hogy nem elég jók,
ellenben van pénzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!