Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » "80-100. 000ft is lehet az...

"80-100. 000ft is lehet az iskolakezdés" van valaki akire ez igaz?

Figyelt kérdés
tozsdeforum.hu-n olvastam a fenti idézetet. szerintem ez lehetetlen.
2010. aug. 24. 22:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"ha az utazást is beleszámoljuk"... hát ez sokmindentől függ, nekem pl 5km oda-vissza a suli, gyalog járok ha jó az idő, de ha minden nap esne és autóval kéne mennem akkoris 20.000 ft-ból meglenne a benzin egész évre(183 tan. nap van)

buszbérletekkel kb ugyanennyi lenne ha mindig megvenném.

ha faluról járnék ez más lenne.

2010. aug. 25. 12:08
 12/17 anonim ***** válasza:
nekem több is,elsőéves egyetemista vagyok,kisgyerekeknél meg még több,minden szart meg kell venni,amit összeállítanak,tempera,vízfesték,ecsetek,tornaruha,zsák,tisztasági csomag,rajztábla,ilyen olyan keménységű ceruza,színes papír,ragasztó,olló,zsírkréta,új ruha,cipő,őszi cuccok,váltócipő ......stb..stb... összejön az a 100 000.....
2010. aug. 25. 13:39
 13/17 anonim ***** válasza:
Én is olvastam pont ma reggel egy ilyen cikket (talán pont ezt). A cikk írója elsősök esetében ott beleszámolta azt is, hogy annak a gyereknek ünneplő ruhát kell venni, valószínűleg új garnitúra ruhát is, de frissíteni mindenképp. Esetlegesen íróasztal, szék, plusz a járulékos dolgok (kis szekrény, polc, lámpa, stb.) Idősebb gyerek esetében esetleg külön sz.gép... hipp-hopp, ha így nézzük, tényleg összejöhet ennyi!
2010. aug. 25. 14:27
 14/17 A kérdező kommentje:
igen úgy összejöhet viszont az nem iskolakezdéshez szükséges cucc. akkor beleszámoljam hogy most veszek notebookot 50.000 ft-ér? nem az iskolakezdés miatt veszem meg hanem magamnak. meg ha vennék ruhát azt se azért venném mert kezdődik az iskola.. amúgy notebookommal együtt se lenne 100.000ft.
2010. aug. 25. 20:38
 15/17 anonim ***** válasza:

gép+net szükséges nálunk... 5. óta vannak kutatós összesített házi feladatok, illetve házi dolgozatok... rengeteg projektet, kiselőadást kell csinálnunk, és sok mindenben a net segít. mivel a sulinkban a könyvtárban nem sok gép van, így jó ha van otthon, nettel ellátva :)

(előző oldalról voltam a 7. osztályos lány)

2010. aug. 26. 13:00
 16/17 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom, amikor én még általános iskola alsó tagozatos voltam, nem vettünk minden évben temperát, vízfestéket, színesceruzát, stb.-t. Volt, ami kitartott 4 évig, nem festettünk minden nap...

Ceruzát meg lehet akár már 20 Ft-os darabáron is kapni, ami jó minőségű is (gimiben rajz tagozatos voltam, így tudom).

Meg a tisztasági csomagban is most mi van? Szappan: 100 Ft, fogkefe: 300 Ft, fogkrém: 300 Ft (bár nem tudom, hogy fogkefe, fogkrém kell-e egyáltalán), fésű: 100-150 Ft, egy kicsi törülköző 200 Ft.

Jó, cipő, ruha kell, mert nő a gyerek, de Istenem, ha nem menne iskolába, akkora meztelen rohangálna?

Legyenek a tankönyvcsomag mondjuk 20 ezer Ft, vízfesték, tempera 500-500, színespapír: 300, színesceruza: 500, ilyen-olyan rajzpapír: 800, tisztasági csomag: 1000 Ft, tornacipő: 2000 ft, tornanadrág, póló: 2000 Ft, füzetek: 2000 Ft, tolltartó: 1500 Ft, toll, ceruza, radír: 2000 Ft. Akkor vegyünk nekik ünneplő ruhát, 5000 Ft (bár gondolom az elsős gyerek elballagott valamiben az oviból), ünneplő cipő: 3000 Ft, utcai cipő: 5000 Ft, egyéb ruhák mondjuk 20 000 Ft. Ez szerintem olyan 60-65000 Ft körül van, de egy csomó dolog felesleges benne, meg sok mindent jóval olcsóbban is be lehet szerezni. Szerintem mindenkinek van otthon egy rosszabb edzőcipője, ami jó tornacipőnek, nyáron biztos volt rövidnadrágja, pólója, ami szintén jó tornaruhának.

Szerintem irreális a fent említett ár...

2010. aug. 26. 16:21
 17/17 A kérdező kommentje:
hát ezaz. énis igy gondolom kb
2010. aug. 29. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!