"80-100. 000ft is lehet az iskolakezdés" van valaki akire ez igaz?
Attól függ.
Én most kezdem az egyetemet, erre a félévre összesen 20 könyvet kellene megvenni, darabja 4-5e. Vagyis ez durván 50e, csak a könyv. Kell még füzet írószer, nem ártana ruha is...
Ja, ebbe tényleg bele szoktak számolni a tornazoknitól kezdve a hátizsákon át mindent. Csak nem tudom, hogy ki az, aki pl. évente új iskolatáskát vesz. Nekem általános iskolában 2 volt, aztán középiskola utolsó 2 évében még egy, mert szétment a régi.
Ja, de mondjuk az orvosisokra igaz lehet, ott drágák a könyvek. :) De hát ez nem róluk szól, hanem ált. iskolásokról, max. középiskolásokról.
Én most megyek 7. osztályba, csak a tankönyvem 20E. Mivel egyenruhánk van, plusz még tesin is, így abból a három "garnitúra" 15E forint. Új táskát, és tornazsákot kell vennem, ami megint csak közel 10E forint, ha megveszem a minőségit, ami pl elsőtől kezdve eddig tartotta. megveszek minden tanszert, számológépet, tollat, meg egyebeket, úgyszint ott van majdnem 20E, és ebben még nincsen semmi ruha.
Ezeket csak azért tudom, mert magamnak vásárolok be... Sajnos nagyon magasak az árak, pár évvel ezelőtt negyedéért vettem mindent :S
Ált iskolában kell egy csomó szar:
festék, különböző tollak, ceruzák, füzetek, ecset, vizespohár, hurkapálca, ragasztó, 5000 technikai és rajz cucc, tesire babzsák, tisztasági csomag és még sorolhatnám...
Középsuli azért már nem ilyen. Jó 9-re mindenki akar valami jó kis trendi ruhát, táskát, füzeteket, de ott már nem kell ennyi cucc.
Bár ha mindent beleszámolnak, még az utazást is, elvileg kijöhet...
Szakközépbe megyek,efféleképp alakultak a költségek:
23.310 Ft könyvek+füzetek(még nem tudom),de szerintem 2500-3000 Ft összesen
Táska(előző tönkrement):2490 Ft
Tolltartó(mert már régi volt,és eléggé megviselt,azért vettünk újat):1290 Ft
Bejárós cípő(új):3500 Ft(azt hiszem,vagy ennél 400-490 Ft-tal több)
Nadrág(1 db!):5000 Ft(nem márkás,de jó mínőségű,Takko Fashion)
Tollak,ceruzák,egyéb:1000-1200 Ft
Plusszba még jönnek azok a holmik,amikről még nem tudunk,de kellenek(lehet,hogy másféle füzetek is kellenek)
Én a középsulit így oldottam meg:
Könyvek: nővéremét használtam
táska volt, tolltartó nem kellett, minek. Tollak: tavalyiak jók voltak + itthon van egy csomó félig tele toll.
Füzetek, maradtak tavalyról.
Cipő: márkás, a tavalyi tökéletes állapotban volt.
Ruhák vannak.
Ahogy összeszámolom, ez úgy 0 ft. :D
sziasztok!
köszi a válaszokat!
nekem 10840ft a könyvek, füzeteket 300ft-ból megoldottam, táska 1500 ft a decathlonba. idén érettségizek.
ezt a 100.000-et ha jól emlékszem általános iskolásokra mondták. A válaszaitok alapján meg sem közelíti a 100.000-et az összeg általánosban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!