Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A matek emelt a legnehezebb...

A matek emelt a legnehezebb emelt? Ne válasszam azt semmiképp?

Figyelt kérdés
Most kell faktot választanunk, mert 10edik vége van. És sok ismerősöm mondta, hogy nagyon nehéz a matek emelt, és nem éri meg. De mondjuk a történelemre rengeteget kell magolni, azt meg utálok, a matekot meg ha sokat gyakorlom, akkor általában menni szokott nekem. Melyik emelt éri meg jobban? A matek vagy a töri?

2021. máj. 19. 21:46
1 2 3
 11/22 Tepfal ***** válasza:
94%
Én töri TOP-10-es voltam és mondjuk pont leszartam, hogy meg kell-e írni az érettségit, mert nem okozott problémát. Az automatikus bejutásról annyit, hogy most már semmilyen tárgyból nem kell felvételizni, így az OKTV-s szabálynak nem is lenne értelme.
2021. máj. 19. 22:36
 12/22 anonim ***** válasza:
62%

"mondjuk pont leszartam, hogy meg kell-e írni az érettségit, mert nem okozott problémát"

Az azért érdekes volna, ha egy érettségi problémát okozna egy oktv top10-es helyezettnek....

2021. máj. 19. 22:40
 13/22 Tepfal ***** válasza:
92%
Bocs, nem címeztem meg, ez nem a kérdezőnek válasz, hanem a #10-es válaszolónak.
2021. máj. 19. 22:42
 14/22 anonim ***** válasza:
45%
A 10-es is a kérdező volt. Ahogy ez a poszt is (14.)
2021. máj. 19. 22:45
 15/22 anonim ***** válasza:
93%
nem a matek emelt a legnehezebb, közel se. emelt kémián pl neked kell kisérleteket bemutatni (ami oké ha vannak rendes gyakorlati tanóráid, de ha még a tanárnak sincs soha lehetősége bemutatni, akkor azért elég húzós). emelt fizika nem tudom milyen lehet, elvileg az emelt biosz is húzós
2021. máj. 19. 22:55
 16/22 anonim ***** válasza:
85%
#5: szerencsere nekem nem voltak ilyen nyominger osztalytarsaim a fazekasban anno, akik az interneten lopocs szinvonalaztak volna...
2021. máj. 19. 23:12
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb kimaradt. Van-e bármi elképzelésed arról, érettségi után merre akarsz tovább menni? Ugyanis van, ahol csak annyi az annyi az előírás, hogy legyen egy emeletes, de van, ahol azt is előírják, melyik tárgyból!

A másik: mindenkinek más a nehéz. Én ugyan már régen érettségiztem, akkor töriből még nem volt írásbeli, csak szóbeli. És akkor még emelt érettségi sem létezett.

Most végeztem levelezőn egyetemen.

Az emelt matekot személy szerint bármikor bevállalnám, még akár a fizikát is, de a töri középszinten annak idején is úgy rugdostak át, pedig a létező legkönnyebb tételt húztam.

Van, akit meg a matekkal lehet kikergetni a világból.

Szóval ez nagyon egyéni.

2021. máj. 19. 23:41
 18/22 anonim ***** válasza:
67%

Az emelt matek szerintem nagyon nehéz, ha nem épp átjutni akarsz hanem 85%-ot az egyetemhez. Még szóbeli is van.

Én matek tagozatra jártam és lemondtam az emeltről, inkább írtam egy majdnem 100%-os közepet, és emelteztem másból.

Azt válaszd, amiből jó vagy, amit élvezel tanulni és magyarázni.

2021. máj. 20. 00:15
 19/22 anonim ***** válasza:
15%

"Az emelt matek szerintem nagyon nehéz"

Remélem nem matek szakra mentél.

2021. máj. 20. 00:29
 20/22 anonim ***** válasza:
88%
Attól függ. Szerintem, ha kicsit is foglalkozik az ember vele, nem utolsó pillanatban eszmél fel, akkor meg lehet csinálni, szerintem. Akarni kell. Mondasz valamit 17-es, töriből én is vért izzadva tudtam elérni egy 51%-os eredmény középszinten, míg egy emelt földrajzot most is meg tudnék írni 75%-ra legalább. Most is keresem azt a tárgyat, ami jó lenne a földrajz mellett, amiből jó lenne emeltezni.
2021. máj. 20. 01:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!