Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az ELTE, a Pázmány vagy a...

Az ELTE, a Pázmány vagy a Károli jogi kara legjobb?

Figyelt kérdés
A lehető legtöbb szempont érdekel; nehézségi szint, közösség, oktatási színvonal, melyik egyetem diplomája a legversenyképesebb (na meg az egyetemi bulik is persze 😁). Jövőre felvételizek.

2021. máj. 4. 00:29
 1/6 anonim ***** válasza:
44%
Az ELTE a legjobb, de a legnehezebb is.
2021. máj. 4. 00:53
 2/6 anonim ***** válasza:
41%
A károli értéktelen diplomát ad az így is rettentő kompetitív területen, ahol örülsz, ha lesz munkád, viszont ha apukád, vagy valaki a családból magánpraxisos ügyvéd, akkor mindegy melyiket járod, sőt, legyen inkább a károli, mert bulizhatsz amennyit akarsz és munka ígyis-úgyis lesz.
2021. máj. 4. 00:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Így, ebben a sorrendben, ahogyan kérdezed (csak a Károli elé még bejön az SZTE meg a többi vidéki jogi kar). Ha teheted, kerülj be az eltére vagy a pázmányra.
2021. máj. 8. 09:45
 4/6 anonim válasza:
100%

Ha mindenképpen a budapesti jogi karok valamelyikében gondolkodsz, akkor ELTE vagy Pázmány! Véleményem szerint ez a két budapesti jogi kar sokkal több, és minőségibb tudást ad, mint a Károli. Szerintem ma már az ELTE és a Pázmány között sem lehet nagyon különbséget tenni oktatók szempontjából, mert aki az egyiken tanít, 90% esély van rá, hogy a másikon is. Emellett az ELTE-n és a Pázmányon az ország legkiválóbb jogászaitól tanulhatsz.

Tény, hogy nehezebbek, mint a Károli, de ha tényleg ezt szeretnéd, és elhivatott vagy a szakma iránt, akkor megéri!

2021. jún. 7. 12:25
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
És…. Itt jön a Károlis oldal. Igaz levelezős vagyok, de PPKE-n kezdtem. Utáltam, hogy mű katolikus, a vallás sehol, de a társaság az bezzeg fenn hordja az orrát. Károlin több az egyházi átlényegülés - bár ott is van hova még fejlődni sajnos :( családias és 75%-ban normális tanárokkal, sőt itt vannak a legjobb oktatók. Csak a KRE!
2021. jún. 22. 14:57
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
5.-ik vagyok. Annyit még hozzátennék (most már ELTE is játszik), hogy az utóbbi tanulósabb, húzósabb. Alig várom, hogy mehessek vissza a KRE-re.
2021. aug. 8. 06:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!