Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ki fognak nyitni a középiskolá...

Ki fognak nyitni a középiskolák és a felső tagozatok május 10-én, hétfőn?

Figyelt kérdés
Várom tanárok, diákok, szülők és a járványügyekben jártasak válaszát is! Szerintem egyébként nem.

2021. máj. 3. 19:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/122 A kérdező kommentje:

#6.

Ez azért tényleg gerinctelenség! Én is sokszor mosolygok mások idiótaságán vagy szomorúságán, amit csakis magának köszönhet, de még nekik sem mondom el!

2021. máj. 3. 20:50
 12/122 anonim ***** válasza:
89%

Amúgy...mi ez az általánosítás, ami itt de FB-n meg mindenhol zajlik??! "Menjenek csak szépen vissza, ha a teraszokra is ki tudtak menni." és társai. Én nem voltam sehol, ugyanúgy itthon ültem mint eddig, pedig középiskolás vagyok, ha akartam volna, mehettem volna. Legtöbb ismerősöm szintúgy. Nagyon felbosszant, hogy olyasmit állítanak rólam, ami nem csak, nem igaz rám, de én is megvetem. Egyébként egy kicsit paradoxon is nekem ez az állítás, mert ha zavar, hogy tömeg van a teraszokon, akkor félsz a vírustól (mint én is). De azért visszaküldenéd a gyerekeket az iskolába, ahol legalább akkora a kockázat, mint a teraszokon, inkább nagyobb, mert zárt tér. És ha kinyitják, nem azok kockáztatnak, akik akarnak, hanem azok, akiknek muszáj (pedagógusok pl.). Értem én, sokaknak jól jönne már egy kis pihenés a gyerek nélkül, és sokakat zavar, hogy az online oktatást végig lehet csalni, de ez az időszak rég nem a jegyekről és az oktatásról, hanem az egészségről, biztonságról szól. Nincs már értelme kinyitni az iskolákat:

-1 adag vakcina még nem biztosít megfelelő védettséget, de a legtöbb pedagógusnak még csak ennyi van.

-1 hónap pont arra lenne elég, hogy visszarázódjunk, nagyon érdemleges nem lenne már a suliban.

-1 hónapot még mindenki kibír így, inkább biztosítsuk, hogy a járvány teljesen lecsillapodjon, és lehessen egy normális nyarunk.

-Május-június=meleg idő, senki nem akar a maszkban szenvedni szerintem.

-A 16-18 évesek oltása most kezdődik, illetve már beszélnek a 12-15 évesekről is. Oltsanak be mindenkit, akit lehet és aki kéri, így sokkal nagyobb lenne a biztonság és az átoltottság nyárra, mint most az oltatlan fiatalokkal és az egy vakcinás tanárokkal.

-Ha tényleg elér ide az indiai mutáns, nem éppen okos döntés, hogy az oltatlan réteg közösségbe menjen, és összefertőzzék egymást.

Én tényleg tisztelem mindenkinek a véleményét, de semmi értelmét nem látom annak, hogy visszamenjünk, és ezt a véleményt egyébként tanároktól is hallottam viszont. Lehet mondani, hogy nem akarok tanulni, kényelmes az online stb stb. de egyébként én igyekeztem, és volt olyan tantárgy, amiből például egyszer sem puskáztam. Meglesz még ennek az időszaknak a böjtje előbb-utóbb, de most felelőtlenségnek tartom a nyitást.

2021. máj. 3. 20:59
 13/122 anonim ***** válasza:
97%

Nekem egy dolog nagyon érdekes.

Ugye a koronavirus.gov.hu oldalon ki volt írva, hogy a középiskolák is nyitnak április 19.-én, aztán átírták május 10-re a felső tagozattal együtt.

Most megnéztem, és a középiskolákról semmit nem írnak, lehet hogy túlgondolom, de ez szerintem nem véletlen, aztán ki tudja

2021. máj. 3. 21:04
 14/122 anonim ***** válasza:
95%
Ezt hol írta az oldal? Honnan írták át? azt be tudod linkelni? a pontos posztot.
2021. máj. 3. 21:06
 15/122 anonim ***** válasza:
96%

[link]

Ez a kormány hivatalos járványügyi oldala ( minden dolog itt van a nyitásról) . Az aktuális fül alatt volt még decemberben kiírva a január 11.-i nyitás is. Nemrégiben ki volt írva, hogy április 19.-én nyit az óvoda, ált. iskola, középiskola. Miután voltak a bejelentések, átírták, hogy a felső tagozat, és a középsuli május 10.-én nyit, erre most hiába kerestem, a felső tagozatról és a középiskoláról semmit nem írnak,azt se, hogy nyitna május 10.-én.

2021. máj. 3. 21:11
 16/122 anonim ***** válasza:
97%
És tényleg nem írnak itt semmit erről!! Csak az alsósokról! Szép "felfedezés" talán tőled tudtuk meg legelőször hogy nem nyitnak ki, bár azért lekopogom, meg még persze semmi se biztos :9
2021. máj. 3. 21:14
 17/122 A kérdező kommentje:

#12.

Alsó tagozat felett, olyan 13-14 éves kortól, már mindenki van szerintem annyira önálló, hogy ne kelljen a szülőknek folyton követni folyton. Amúgy nálunk például nagyon komolyan veszik a digitális oktatást. Meg van követelve a kamera és a mikrofon használata, mert ha nincs a tanár kidob a meetingről és beír igazolatlannak, elég ha az egyik nincs. Ha valakinek nincsen mégsem, akkor szól, hogy menjen át telefonra, ha "egészen véletlen ott sincs", akkor bármire amin van, ha pedig tényleg nincs, de az illető próbál aktívan részt venni az órán, akkor csak annyit ír be, hogy nem volt kamera és, vagy mikrofon. Ugyanúgy vannak dolgozatok, felelések, házi feladatok, beadandók, esszék, fogalmazások, vázlatok, órai munka stb. csak most nem előttem van a tanár, hanem a gépen (aminek előnye az is, hogy a hülyébb osztálytársaim nem tudnak zavarni).

2021. máj. 3. 21:37
 18/122 anonim ***** válasza:
97%
Nem megyünk vissza(szerintem) nincs rajta a Koronavírus.govon az iskola-nyitás.
2021. máj. 3. 21:39
 19/122 anonim ***** válasza:
87%
De jó lenne,ha igazatok lenne és nem kellene visszamenniük a gyerekeknek.
2021. máj. 3. 22:12
 20/122 anonim ***** válasza:
18%
Mondjuk jobban belegondolva már kicsit vissza is mennék az iskolába.. Ha belegondolok hogy még úgymond több mint 3 hónapig itthon, hát..
2021. máj. 3. 22:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!